Noutatile din legislatia muncii, prezentate firmelor la un nou seminar organizat de CCIAT, la Timisoara. FOTO

TIMISOARA. Camera de Comerț Industrie și Agricultură a organizat al șaptelea seminar de informare al firmelor din Timișoara și din județ, de această dată în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

30 de reprezentanți ai firmelor din diferite domenii au fost prezenți la seminarul organizat sub egida Instituției Prefectului.

Vrem, nu vrem, resursa umană este foarte importantă pentru noi și ne dorim să știm toate noutățile cu privire la acest domeniu. Din statisticile pe care le avem reiese că șomajul este foarte mic la noi în județ și acest lucru ne conduce spre un deficit al resursei umane. Sunt convins că dumneavoastră, cei prezenți aici, vă confruntați cu o grămadă de probleme în acest sens, pe partea de resurse umane și ne bucurăm că putem să vă oferim aceste informații la cald pentru a vă putea face toate previziunile prin prisma resurselor umane și pentru a ști cum puteți să vă organizați activitatea cu personalul pe care îl aveți angajat, astfel încât în aceste vremuri pe care le trăim, care nu sunt tocmai cele mai bune, și nu știm ce o să vină, să vă puteți organiza activitatea astfel încât să aveți cel mai bun personal, să vă conducă spre un real succes. De aceea cred cu tărie că veți putea angaja inteligent, după aceste discuții pe care le veți avea cu reprezentanții instituției prezente„, spune a spus Mihaela Tomescu, Director Departament Economic și Director General al CCIA Timiș.

Reprezentanții AJOFM Timiș le-au vorbit celor prezenți despre ucenicie, subvenționarea locurilor de muncă, noutățile din Monitorul Oficial, dar și despre platforma PULS.

Avem norocul de a avea o conducere dinamică la București, la ANOFM, avem foarte mulți specialiști la nivel național în atragerea de fonduri europene și aceste vești aș vrea să le dau angajatorilor, care chiar au făcut un efort să vină în perioada de vacanță și aș vrea să le vorbesc un pic despre ucenicie, despre formarea la locul de muncă, pentru că trăim în niște vremuri în care nu toată lumea are timp să stea 240 de ore să facă un curs, timp în care nu lucrează, sau poate lucrează la negru, ceea ce nu este în regulă, iar ucenicia la locul de muncă le permite să se califice și să se pregătească în timp ce lucrează. Avem la nivel național peste 90 de milioane de euro alocați măsurii uceniciei. Este o lege specială. Nu este deloc complicat. Noi am avut întâlniri cu angajatorii chiar la noi la sediu și ne-am bucurat cât de mulți au fost interesați, și am făcut pe ture și am suplimentat zilele în care au venit. Avem subvenționarea locurilor de muncă pentru categoriile defavorizate sau categoriile care nu își găsesc loc de muncă așa ușor. Și la fel, datorită implicării ANOFM-ului la nivel național, prin fonduri europene, aceste subvenții sunt plătite din bani europeni, și vom sprijioni integrarea în muncă….Avem încă un subiect pe ordinea de zi legat de noile coduri ocupaționale. Chiar dacă nu este un atribut al nostru, este foarte important ca angajatorii să știe unde să se uite și unde să caute pentru că s-au făcut unele modificări la nivelul Mininsterului Muncii„, spune Roxana KASAI, Director Executiv AJOFM Timiș.

Participarea la seminarul organizat de CCIAT a fost gratuită.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.