Noutati :

Zeci de mii de conturi Gmail au fost sterse dintr-o eroare a Google

28 februarie, 2011 - 03:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Zeci de mii de utilizatori ai serviciilor Google de e-mail s-au trezit cu conturile sterse, inclusiv toate mesajele, aplicatiile, contactele si programarile calendaristice. Incidentul a fost confirmat chiar de catre conducerea companiei.

Problema a aparut prima data duminica dupa-amiaza, atunci cand mii de mesaje pe retelele de socializare au inceput sa fie lansate.

„Am pierdut TOT ce aveam in e-mail-uri si foldere … si in tot ce tinea de Gmail. De ce s-a intamplat asa ceva? Cum pot sa recuperez aceste date?” – se plangea unul dintre utilizatorii Gmail.

Un alt utilizator se plangea de faptul ca a pierdut toate setarile contului, mesajele si adresele de contact.

Aproximativ 600.000 de useri din intreaga lume au fost afectati de aceasta eroare a companiei Google, care s-a chinuit mai multe ore pentru a repara serviciul de e-mail. In schimb, oficialii Google afirma ca „doar” aproximativ 150.000 de utlizatori au fost afectati de aceasta problema.

In total, numarul celor care utilizeaza posta eletronica oferita de Google este de aproximativ 200 de milioane de oameni.

„Niciodata nu credeam ca o astfel de companie, care crede in viitorul serviciilor de tip „cloud” (lucrul cu date, software si stocare exclusiv online n.r.) va pierde contul meu de Gmail..” – a scris pe internet un alt utlizator.

Duminica seara, tarziu, un purtator de cuvant al companiei Google a declarat ca problema a fost partial rezolvata. De asemenea, el a cerut scuze clientilor.

Google a mai avut probleme si in trecut, insa niciodata nu s-au raportat astfel de situatii in care conturile unor clienti sa fie sterse in totalitate, intr-un numar atat de mare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...