VOX Vertical Village si Del Corso, noii parteneri ai evenimentului CUIB, la Timisoara

Organizatorii CUIB anunţă alăturarea în iniţiativa de educare şi motivare din mediul construit a grupului VOX şi Del Corso.

La finalul lunii iunie, Timişoara are pe agendă unul dintre cele mai importante evenimente din sectorul construcţiilor – CUIB.  Aşa cum sintetizează numele evenimentului, CUIB se referă la acele principii esenţiale de care trebuie să ţină cont atât profesioniştii cât şi non-profesioniştii care ajung să îşi construiască propria casă. Adică, mai devreme sau mai târziu, de noi toţi.

Arhitectura de calitate setează noi standarde. Unul dintre ele se referă la funcţionalitate, celălalt la estetică şi sustenabilitate. Acestea sunt, de altfel, şi elementele comune ce se regăsesc în cadrul proiectelor partenerilor care s-au alăturat evenimentului CUIB.

Proiectul Vox Vertical Village – conceptul arhitecţilor de la Studio Arca, impresionează în primul rând prin compoziţia spaţiilor, dar şi prin direcţiile pe care se construieşte: arhitectură contemporană bine integrată într-o zonă a oraşului aflată în curs de dezvoltare, completată de arhitectura peisagistică a cărei eleganţă este dată de natură. Ideea proiectului pleacă de la modul în care este dispus satul Charlottenburg  – singurul sat rotund din România, un concept pe care arhitecţii îl transpun în construcţia ansamblului rezidenţial de pe Calea Torontalului, într-un proiect hibrid care îmbină două moduri de locuire: cel de la casă şi cel de la bloc, spune arh. Radu Golumba.

La câteva străzi distanţă, mai exact pe Calea Bogdăneştilor, se află unul dintre cele mai noi hoteluri din Timişoara, finalizat în toamna anului trecut, – Del Corso.

Aici amenajarea interioară a fost realizată de Studioul Ezzo Design, birou recunoscut prin creativitatea lucrărilor realizate, unele dintre acestea, premiate naţional. În cazul acestei lucrări, designul atrăgător a fost creat prin atenţia la detalii: lumină, materiale, piese de mobilier –  obiecte care puse în relaţie printr-un concept bine studiat al designerilor, transformă spaţiul într-un loc al comunicării afective, un spaţiu în care predomină armonia funcţională şi estetică.

Curioşi de viitorul construit al oraşului?

Acestea sunt doar câteva exemple din peisajul construcţiilor Timişoarei, exemple de întâlniri fericite între dezvoltatori şi o serie de specialişti precum Studio Arca (arhitectură), Andrei Condoroş Arhitectura Peisajului, Ezzo Design (amenajări interioare). Dar exemplele pozitive, precum şi cele negative sunt multe la număr.

Arhitectura, construcţiile, casele pe care le ridicăm reprezintă moştenirea pe care o transmitem urmaşilor noştri. Pentru a realiza corect şi temeinic lucrările, campaniile de tip CUIB vin în sprijinul societăţii civile, a oamenilor conştienţi de faptul că arhitectura, designul şi mediul construit sunt, de fapt, un set de repere ale civilizaţiei, repere adunate într-un cod ce trebuie descifrat corect, ca mai apoi utilizat şi transmis viitoarelor generaţii.

––

Conferinţele CUIB sunt susţinute în data de 28 – 29 iunie, la Vox Technology Park. Aici detalii:  Facebook şi site-ul evenimentului.

 

 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.