Viorel Screciu: Conferinta de presa si libertatea de exprimare

Viorel Screciu

Printre „lucrurile” bune castigate in urma evenimentelor din decembrie 89 se numara si libertatea de exprimare. Uite asa am ajuns sa aflam ce este o conferinta de presa. Ani de-a randul ne-am tot uitat in  gura politicienilor  sorbindu-le vorbele cu nesat. Nici “oamenii de fotbal” nu s-au lasat mai prejos.

Daca politicienii par mai versati in domeniu, ai nostri cu  besica pictata colorat sunt la nivelul gleznei…sau a jocului de glezna. in categoria asta ii includ si pe unii purtatori de pix, microfon, sau laptop.Asa incat multe conferinte de presa seamana mai mult cu intrunirile unor oameni cu mari probleme de gandire.Asta ca sa nu le spun direct…idioti. Cea ce unii numesc teatru al absurdului este un biet moft fata  de ceea ce se intampla la o astfel de adunare. Eugen Ionescu, parintele acestui gen, daca ar mai trai, si-ar trage palme in fata oglinzii.

Cu prilejul unei intalniri cu jurnalistii seful ligii neprofesioniste de fotbal a lansat, in stilul sau inconfundabil,  o noua fumigena la care cei prezenti s-au hlizit ca la filmele cu Stan si Bran. Cica Ionel Danciulescu, dupa ce isi va termina ucenicia, ar trebui sa ii locul de primas la liga mai sus amintita. Stau si ma intreb cam ce ar trebui sa uceniceasca Danciu?

O alta varianta ar fi trecerea lui Mitica in fruntea ferefeului si impunerea lui Chivorchian in scaunul ramas vacant prin plecarea lui Dragomir. Chestia aia cu Maria si palaria. Un adevarat cosmar. in acest context Miron Cosma, un mare jucator de fotbal cu piciorul peste plasa, a facut o caracterizare interesanta sefilor fotbalului nostru.

Sandu si Dragomir sunt, in viziunea lui Cosma, doua schelete in fotbal. Este un sambure de adevar in cele spuse de cel care, la un moment dat, daca va mai aduceti aminte, conducea destinele Jiului. Pana una alta s-ar putea ca FIFA sa legifereze ideea conform careia un presedinte de federatie nationala nu va putea detine decat doua mandate…asa ca in  2014 Nasul ar cam trebui sa ne spuna…bye, bye!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.