Dan Negru: Propunere pentru o Romanie mai buna. O idee care poate face valuri

Am o idee, copiata e adevarat, pe care o lansez oficial! Hai s-o facem! Ideea e a lui James Byars care a incercat sa adune laolalta 100 de oameni geniali ai planetei, sa-i puna in aceeasi incapere cerandu-le sa raspunda unor intrebari. Byars a murit fara ca experimentul lui sa fie pus in practica… Dupa ani de zile John Brokman a reluat experimentul pe internet.

http://www.edge.org e siteul unde sunt adunate minti luminate si puse in fata unor intrebari care framanta lumea…

Castigatori de premii Nobel, fizicieni, medici, avocati celebri in toata lumea raspund unei intrebari. Mi se pare geniala inititiativa si imi pare rau ca e total lipsita de promovare… „Ce ar trebui sa ne ingrijoreze” a fost intrebarea adresata si multe raspunsuri au fost: „Disparitia rabdarii la oameni”.

Modul in care omul percepe timpul a fost modificat de tehnologie, e deja cunoscut faptul ca un utilizator de net abandoneaza o pagina daca ea nu se incarca in mai putin de patru secunde. Asta duce la lipsa rabdarii, la intoleranta…

De ce n-am face-o si noi? Sa adunam laolalta 50 de romani luminati intr-o camera, cu transmisii live pe televizuni, cu presa acolo si cu intrebari. Si apoi raspunsuri… Aveti o intrebare pentru ei? Sau numiti cinci romani luminati pe care ati vrea sa-i vedeti acolo…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A perfect reply! Thanks for taking the trlueob.