Viorel Screciu: Marsavia, sora cu hotia. Ca in povestile lui Ion Creanga

Nu stiu cum se intampla, dar, ca in povestile lui Creanga, moldoveanul unanim acceptat, baietii rai au parte de fata mosului in orice fel de conditii. Liga, o fatuca incitanta si apetisanta, isi arata nurii pentru cine da mai mult. S-au lasat bulversati: otelari, ceferisti, urziceni. Ordinea nu conteaza. Banii jos! si uite asa fata mosului, vine de la liga pentru tine. O vrei? Cine cotizeaza?

Un om din ferefeu, pe nume Duru, ne spune ca Universitatea din Craiova ar putea sa isi recapete locul in prima divizie dupa ce o instanta a dat de pamant cu forul fotbalistic. Intrebare! Cand ati fost tampiti? Sau tembeli? Caz tipic de marsavie.

Marea echipa din Targu Jiu, pe nume Pandurii, a primit de la stat, in ultimii opt ani, 30 de milioane de euroi. Asta pe diverse cai. Pana la sfarsitul lunii, clubul, ar trebui sa returneze aproape noua milioane de lei aceluiasi stat. Ma indoiesc ca se va intampla asta. Caz tipic de hotie.

Otelarii galateni, dupa ce au castigat un fel de campionat si s-au facut de ras in liga care aduna echipe de soi din Europa, au incasat o gramada de bani. Nu trece anul si mangotii… se volatilizeaza. Asa se face ca acum, de unde ar fi trebuit sa defileze prin campionat, au treaba cu evitarea retrogradarii. Caz tipic de marsavie si… hotie.

De cateva luni canalele… televizoristice… ne bombardeaza cu stiri conform carora Rapid si Dinamo au mari probleme financiare. Toata lumea recunoaste ca datoriile s-au facut in timp. Nu pot sa cred ca milioanele de euro sunt rezultatul unui singur exercitiu financiar. Asadar… Cum ati primit licentele, domnilor? Un fel de marsavie.

Facem pariu ca echipele mai sus amintite, indiferent de terenul cu zgura, condamnarile coposiene si borcesti, datoriile fata de raposatul Bin Laden, Banca Nationala, Oana Zavoranu, Pepe, fata de la pagina cinci… vor primi licenta? De la marsavie la hotie… doar un pas.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.