Vestea neasteptata de pe piata imobiliara din Timisoara. Cum se vand apartamentele

TIMISOARA. Apropierea finalului de an aduce o schimbare insemnata fata de inceputul lui 2024 pe piata imobiliara din intreaga tara. Apartamentele se vand mai repede in aproape toate orasele mari. Cu o exceptie.

CITESTE SI: Primaria vrea sa afle care sunt zonele linistite din Timisoara. Plateste o firma sa actualizeze planurile de actiune pentru reducerea zgomotului in oras

Daca proprietarii si dezvoltatorii din Bucuresti se pot declara multumiti, daca luam in considerare faptul ca isi gasesc cumparatori in cel mai scurt timp, cei din Timisoara sunt la polul opus. Cei aflati in cautarea unei locuinte la Timisoara sunt mai greu de convins ca ceea ce viziteaza este chiar ceea ce li se potriveste, spun specialistii in imobiliare.

Semnele de stabilitate, in special scaderea indicelui inflatiei si stabilizarea dobanzilor, au dat un imbold cumparatorilor, astfel incat nu doar ca avem un interes major pentru piata rezidentiala, ci vorbim de o cerere foarte activa. Timpul de cautare scade. in conditiile unei oferte limitate, avem o presiune pe pret. Totusi, in continuare ne aflam intr-o perioada propice pentru achizitii. Atat in Bucuresti, cat si in majoritatea centrelor urbane locuintele raman accesibile”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

La Timisoara, apartamentele se vand mai greu, dar proprietarii sunt mai dispusi sa negocieze

Conform raportului intocmit de specialisti, la Timisoara se inregistreaza o exceptie de la tendinta generala inregistrata in marile orase ale tarii. Perioada medie petrecuta de apartamente in piata a crescut in Timisoara fata de inceputul acestui an cu circa doua saptamani si a ajuns la 65 de zile.

Acest lucru poate fi o consecinta a faptului ca pe plan local au fost anuntate in ultimele luni proiecte rezidentiale noi, iar potentialii cumparatori inca analizeaza si compara propunerile dezvoltatorilor inainte de a lua o decizie finala. Cantaresc nu doar pretul, ci si departarea fata de zona centrala a orasului, proximitatea scolilor si gradinitelor, a mijloacelor de transport, a zonelor de agrement.

Doar pe segmentul nou al pietei au existat, in trimestrul III, circa 1.700 de locuinte la vanzare, cu 31% mai multe decat in perioada similara a anului trecut. Aceasta este a treia cea mai variata oferta de locuinte noi disponibila cumparatorilor din marile orase, dupa cea din Bucuresti si cea din Iasi.
Marja de negociere inregistrata in Timisoara, de 4,4%, este cea mai mare din principalele centre regionale din tara. La inceputul acestui an aceasta era de 3,5%

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Romanii sunt singurul popor care abia așteaptă criza?😅🤦🏻‍♂️

    • Romanii sunt singurul popor unde desi avem vreo 25%(poate chiar mai mult) scadere demografica(si nimeni nu traia pe strazi inainte de ’89), din cauza distrugerii a cateva mii de fabrici si uzine distribuite uniform prin toata tara urmata de strategia de dezvoltare🤡🤡 (a se citi exploatare neocolonialista) pe baza de „poli regionali” avem o cerere indusa de locuinte in cateva zone ale tarii. La asta se adauga cresterea teribila a numarului de studenti si zero campusuri studentesti nou construite.
      Dar nu trebuie si bancile straine sa faca un ban gros de pe urma fraierilor? Unde mai sunt asa randamente🤡🤡 (a se citi dobanzi nesimtite si clauze abuzive) mari ca in Romania? Nu trebuie si angajatul la multinationala sa fie „cumintit” pentru ca are credit deci sa faca ciocu’ mic?
      Ce mai are Romania? Multi bioxizi de clei si evident cine sa profite de ei, „capitalisti” care vor sa se imbogateasca pe baza de tzepe (vezi Nordis) pe baza de neplata muncii (apoi se vaita ca nu gasesc oameni calificati), pe baza de porcarii de locuinte unde-ti iau ochii cu niste faianta, var si ceva sanitare sclipicioase ce acopera (la propriu si la figurat) orice dezastru s-ar afla dedesubt(macar pana cumperi, apoi te descurci tu🤡). Un exemplu zic eu destul de relevant: parchetul de lemn solid a devenit un lux de nemaivazut, desi era o banalitate. Plus magia banului nemuncit la mostenitorii unor locuinte comuniste; „investitori” de capitalism rentier( sau vezi varianta cu cel dintai profesor al tarii🤡 cum si-a luat el „din meditatii”🤡🤡 6 case. votat de 2 ori!🤡🤡)

      Prostocratia se plateste🤡🤡

      • Prost ai fost, prost esti inca!

        Se vede ca nu ai inteles cum functioneaza lumea civilizata, iar in mintea ta, colega de banca cu o nuca firava cazuta intr-un sant colmatat, inca mustesc temele de baza ale statelor totalitare. Romania este intr-o economie liberalizata, adica statul e obligat sa nu detina afaceri, ci cetatenii. Acesti detinatori de afaceri, fie romani get-beget, fie de alte nationalitati (ca si asta presupune a fi liber si a fi deschis investitiilor) pot fi mai talentati in antreprenoriat, mai idioti decat altii sau doar ticalosi. Aici trebuie sa intervina statul ca nimeni sa nu isi bagat joc de angajati. De afacerea lor, in schimb, pot sa isi bata joc sau sa o creasca asa cum considera.

        Mai mult, statul e identic cu cei care merg la vot si aleg. Faptul ca avem specimenele astea la conducere, cei care nu fac campusuri, carora li se falfaie ca se moare in spitale, ca nu cheltuiesc banii colectati de la cetateni pentru cetateni, toate astea si mult mai mult decat se vede sunt din vina celor care voteaza. Aici ai nimerit-o. Totusi, se paote schimba oricand orice. Daca vrem. Noi nu vrem si asta avem. Sistemul e ok in teorie, daca eu vreau sa imi vand apartamentul cu un milion de euro sunt liber sa o fac. Tu nu ai voie sa vii sa imi spui cu cat vreau eu sa il vand. Ai priceput pana aici? Daca nimeni nu il cumpara, trebuie sa las din pret daca vreau sa vand. Are sens pana acum? Si miscarile de pret continua pana cand am cerere. Asa functioneaza lumea civilizata. Ca sa reduc mult conceptul, asa incat sa intelegi si tu.

        Restul sunt intoxicatii venite din state unde un tatuc iti spune ce ai tu de facut sau inveti sa zbori de la geam. Opreste-te cu rahaturile astea ca sunt unii cititori ai OT care chiar pun botul si creste Simion si Sosoaca si ghici, ce, vor veni unii si mai idioti in locul cretinilor de azi de la guvernare.

        Pune mana si citeste niste carti scrise de oameni care se pricep, nu de tovarasi care vor sa faca followeri si dau idiotilor ce vor sa auda. Adevarul doare, dar e singurul care te desteapta! Alege sa fii destept!

        • Deci cum zici ca se implementeaza neocolonialismul? Astept raspuns!

          Vezi sa le spui la aia din „Vest” sa nu cumva sa detina statele lor vreo firma🤡🤡. Dupa care vezi si cine e actionar la diverse firme „privatizate” la noi. Sau doar statul roman sa nu detina firme, dar alte state pot sa detina pachete majoritare la firme care controleaza diverse domenii in Romania? Prostoboule.

          Du-te, bai… agariciule. Cu cercul du-te.
          Bioxid. De clei.

          • Te tot faci ca nu intelegi ca ai un punctaj de bifat, dar e ok, scriu pentru cei care ar putea sa puna boticul la prostia unsuroasa care-ti lubrifiaza gamalia de creier.

            1. Nu exista „neocolonialism”. E o inventie a unei tabere care vrea si ea ciolan, dar cum s-a luat in ’45, cu tancul, nu cu munca, respectul fata de cetatean si lege. In schimb, exista interese. Interese comerciale, politice, militare, in principiu cele care genereaza bani, influenta si putere la o scara mare, adica una continentala si in sus. Tu, mic bully-wanna-be, daca ai dori sa iti faci o afacere, si ai creste-o, poate copiii tai si nepotii tai ar putea-o face sa se extinda in mai multe tari, poate chiar continente. Tu, desigur, nu ai putea, deci nu te uda degeba la genunchi. Vrei sa duc rationamentul mai departe, sa unesti tu punctele luminoase?

            2. Niciun stat democratic nu are companii proprii in sensul in care au cetatenii privati. Stiu, e nasol pentru discursul tau sa diferentiezi intre interese pecuniare individuale si cele de tara. Cand n-ai clienti, poate citesti si tu lecturi optionale pe tema in discutie; te va mai spala de invelisul tau de aur.

            3. Cand ceva nu iti place, schimba! Nu mai da vina pe Dumnezeu, Allah, soarta, naturaa, univers. Daca ai senzatia ca lumea in care traiesti este peste puterea ta de a experimenta, schimba lumea! 😉

          • M-ai pierdut deja la ‘nu exista neocolonialism’, Iar restul prostiilor… statul roman e actionar la companii din Romania. La fel ca alte state, si alea sunt actionati la companii din Romania. „Privatizare”.

            Du-te, ba, cu companiile si cu supozitiile tale penibile ca si tine. Sa te intorci cu argumente serioase dupa ce stii ce e ala neocolonialism si ce mecanisme sunt folosite pentru implementarea lui.

            Penibilule🤡🤡

      • Iarăși vii cu tot felul de inepții comunistoide? Unde nu există astfel de discrepanțe și poli de dezvoltare? Fă și tu diferența între zone metropolitane ca New York sau San Francisco comparat cu cele din Kansas sau Mississippi. Du-te tu să stai în zonele alea să nu scadă populația și să rămână viabil UAT-ul.

        • Du-te tu cu cercul, prostoboule, daca nu intelegi ce citesti e doar problema ta.

          • Mai degrabă tu nu știi ce scrii când spui ca polii de dezvoltare sunt invenție neocolonialistă. Dacă e așa, atunci cum de există astfel de situații în toate tarile? La americani cine e puterea colonială?

          • Ma, tu nu intelegi ca nu intelegi? Normal, tu ai „convingeri”🤡🤡 Da-mi voie sa nu-mi pierd vremea cu „convingerile” tale, studiaza despre neocolonialism si daca intelegi… mare minune, daca nu… paguba-n ciuperci. Eu cu „convingeri” n-am ce discuta, nu incerc sa scot din nicio secta pe nimeni. Useristule🤮

            Basti, ma.

  2. Eftineaua …

  3. Aurete, muta-te in Rusia, prostane daca tot le faci apologia aici! Stai acolo unde Ivan „are” control asupra resurselor, prost ca noaptea ce esti. Nu intelegi realitatea din jur, dar te umfli in pene ca o pasarica proasta ce esti!

    Companiile de stat nu sunt echivalate societatilor comerciale, idiotule! Cele doua tipuri de persoane juridice au roluri fundamental diferite atat la nivel de stat, cat si la nivel macro. Oricum, ai ramas fara credit, deci nu mai primesti nimic gratis.

    • Mai prostaboule, am impresia ca tu confunzi societatile pe actiuni unde statul e actionar majoritar cu regiile autonome, cu SRL-urile, cu PFA-urile…

      Penibilule, pune mana si studiaza macar link-urile din prima pagina a unui motor de cautare cand cauti despre „neocolonialism”
      Dup-aia mai citeste o data comentariul meu initial. Si daca tot nu si nu si nu, pai ia-l pe alalalt Bioxy si mergeti sa va felicitati intre voi, bioxizii, cat de „destepti”🤡🤡 sunteti

      Basti, ma.

  4. Între bare ,când nu ai replica recurgi la jigniri.Caracter de om mic în gandire

    • Nu, bai bioxidule, cand vad ca am de-a face cu un idiot, il trimit la plimbare (sa ia si un cerc🤡🤡), eu nu fac schimb de „replici”, ca nu tin sa „castig” vreo disputa.
      Argumentele mele raman scrise, vezi mai sus; acuma ca se gaseste cate un prostobou care nu stie ce e ala neocolonialism… il las sa ramana prostobou, nu ii tin eu lectii online.
      Nici tie nu-ti tin lectii, asa ca Basti, ma, CLEIULE🤡😁🤡