Ura

Nu aveti sentimentul ca in fotbalul nostru mioritic se instaleaza din ce in ce mai mult si mai apasat un sentiment de ura? Exista o ura uman inexplicabila intre suporterii diverselor echipe. Dinamovistii se urasc cu stelistii, oltenii cu bucurestenii, polistii cu dinamovistii... si lista ar putea continua. Aceasta ura dintre suporteri se transfera, logic, in randurile, din ce in ce mai vehemente, ale galeriilor. Exista o diferenta intre ceea ce inseamna suporteri si ceea ce numim, de obicei, galerie. Asta pentru ca suporterul nu este in mod automat si membru al galeriei. Asadar... De unde aceasta ura care, din ce in ce mai mult, capata aspecte de violenta dusa aproape de extrem? Se incendiaza steaguri si tricouri, se scuipa, se injura in numele iubirii pentru echipa de suflet si a urii fata de adversar. La unul din meciurile cu Rapidul, galeria Stelei s-a dat in stamba si a fost evacuata din stadion. Asta ca un ultim exemplu. Fenomenul, pentru ca din pacate chestiunea s-a generalizat, este alimentat, din nefericire, de antrenori si conducatori care incita la astfel de acte. Tocmai ei care ar trebui sa instaureze RESPECTUL. Treaba asta tine de ceea ce ne place sa spunem ca se cheama profesionalism. Din pacate nu prea suntem profesionisti. Conducatori inculti si aroganti, antrenori suficienti, jurnalisti interesati in produse de mahala. Toate astea au dus fotbalul autohton pe tobogan. imi ramane in minte, din pacate, dialogul televizat Iancu-Piturca. Recunosc ca mi-a fost si imi este, in continuare, rusine. Nu asta este spiritul adevarat al banatenilor, un spirit adus de imperiali acum aproape 300 de ani. Daca nu reusim sa terminam pe primul loc in liga asta mitica macar sa fim campionii bunului simt. E mult mai simplu si depinde doar de noi. in rest putem avea pareri divergente. Si ce daca?

Nu aveti sentimentul ca in fotbalul nostru mioritic se instaleaza din ce in ce mai mult si mai apasat un sentiment de ura? Exista o ura uman inexplicabila intre suporterii diverselor echipe. Dinamovistii se urasc cu stelistii, oltenii cu bucurestenii, polistii cu dinamovistii… si lista ar putea continua. Aceasta ura dintre suporteri se transfera, logic, in randurile, din ce in ce mai vehemente, ale galeriilor.

Exista o diferenta intre ceea ce inseamna suporteri si ceea ce numim, de obicei, galerie. Asta pentru ca suporterul nu este in mod automat si membru al galeriei.
Asadar… De unde aceasta ura care, din ce in ce mai mult, capata aspecte de violenta dusa aproape de extrem? Se incendiaza steaguri si tricouri, se scuipa, se injura in numele iubirii pentru echipa de suflet si a urii fata de adversar. La unul din meciurile cu Rapidul, galeria Stelei s-a dat in stamba si a fost evacuata din stadion. Asta ca un ultim exemplu.
Fenomenul, pentru ca din pacate chestiunea s-a generalizat, este alimentat, din nefericire, de antrenori si conducatori care incita la astfel de acte. Tocmai ei care ar trebui sa instaureze RESPECTUL.

Treaba asta tine de ceea ce ne place sa spunem ca se cheama profesionalism. Din pacate nu prea suntem profesionisti. Conducatori inculti si aroganti, antrenori suficienti, jurnalisti interesati in produse de mahala. Toate astea au dus fotbalul autohton pe tobogan.
imi ramane in minte, din pacate, dialogul televizat Iancu-Piturca. Recunosc ca mi-a fost si imi este, in continuare, rusine. Nu asta este spiritul adevarat al banatenilor, un spirit adus de imperiali acum aproape 300 de ani. Daca nu reusim sa terminam pe primul loc in liga asta mitica macar sa fim campionii bunului simt. E mult mai simplu si depinde doar de noi. in rest putem avea pareri divergente. Si ce daca?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.