Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, dupa 3 zile in Timisoara: Nici o bere nu iti vine sa bei. Mai rar am vazut atata degradare in tesutul social si arhitectural al unui oraș

TIMISOARA. Randuri de revolta pe Facebook ale fostului ministru al Educatiei Daniel Funeriu, dupa ce a fost vreme de 3 zile in Timisoara. El a facut o ‘radiografie’ a orasului, asa cum l-a observat in aceasta scurta sedere, si a descoperit si cateva plusuri.

Scandalul de la PNL Timiș nu e decât efectul ruralizării și manelizării Timișoarei. În loc de PNL putea fi oricare partid. Partidele sunt interschimbabile, comportamentele identice.
Am fost 3 zile în Timișoara și m-a cuprins amarul. Pe terasele din Unirii… expoziție de silicoane, în Operei… un amestec de magazine de joasă factură cu poale și ițari înfulecând pe terasa de la McDo. În Piața Traian… ruine și infractori care te pândesc pe la colț.
Aproape imposibil să găsești un restaurant bun, noroc cu S….. Piața Libertății… un fiasco. Aeroportul? O budă demnă de țări în care se moare de foame.
Mai rar am văzut atâta degradare în țesutul social și arhitectural al unui oraș.
Câteva lucruri faine: oamenii deosebiți de la Universitate, de lângă care îmi pare întotdeauna rău că plec. O mult mai bună organizare a traficului și destul de buna amenajare a Parcului Central și a unei părți a malului Begăi.
Față de efervescența Clujului am impresia că Timișoara a devenit un oraș-dormitor, în care vin oameni de peste tot să câștige un ban și să doarmă. Nici o bere nu îți vine să bei„, a scris Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Va reamintim, fostul ministru al Educatiei are legaturi stranse cu Timisoara, unde a crescut si a facut scoala (Scoala Generala 18 si Colegiul National Banatean).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.