TM 02…. Timisoara a fost prima:…

TIMISOARA. Locuiesc ocazional in Bucuresti si ne-am propus sa ne intoarcem acasa, candva… De-a lungul anilor au fost multi cei care si-au luat aliat orasul, dadea bine sa ai ceva in comun cu Timisoara.

I-a ajutat pe multi in politica, in fotbal, in muzica… Prin ’93 am primit o caramida pe capota Daciei mele de atunci in timp ce traversam Petrosaniul. tin minte urletul aluia de mi-a aruncat caramida pe masina, doar pentru ca aveam numere de TM: ”Regalistuuuu’ matii!“ Azi nu mai e niciun pericol sa primesti vreo caramida in cap…

Diaconescu anunta de curand pe la televizor ca vrea sa mute capitala la Timisoara, lunile trecute un alt politician, dintr-un alt partid, facea acelasi anunt… E tarziu acum! si in niciun caz nu cred ca timisorenii isi mai doresc asta, acum in 2011… Celor multi-putini care vor vrea si de acu’ inainte sa-si ia aliat orasul, le-as reaminti… Sigur nu stiu ca:
TIMISOARA a fost…
-prima scoala elementara din tara
-primul canal navigabil – Bega
-primul spital municipal din tara
-prima stagiune teatrala permanenta dupa Viena si Budapesta
-primul oras iluminat stradal
-primul ziar din tara
-prima biblioteca publica
-primul tramvai tras de cai
-prima statie de salvare publica
-primul club profesionist de fotbal – Ripensia
-primul meci de fotbal din tara
-primul copil conceput in vitro din tara.

Azi, cand ii vad adeseori pe cei ce-si iau orasul aliat, imi vine in minte urletul aluia cu caramida in mana: ”Regalistuuuu’ matii!”… Doar pentru ca aveam numere de TM…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.