Noutati :

Tu Calinescu…

9 decembrie, 2010 - 04:08 PM
Autor: Dan Negru      
Categorie: OPINII
0

L-am revazut zilele trecute la televizor… Calinescu era singurul moderator care tinea publicul, indiferent de invitat. Putini sunt cei care stiu ca talk-showurile au o regula bine definita in televiziune. in America, patria talk-showurilor, moderatorii sunt platiti tocmai in functie de acest criteriu.

Cifrele de audienta pe care le faci cu un invitat oarecare, acolo se vede diferenta, acolo se vede valoarea. in televiziune e faimoasa povestea cu negocierea salariului lui Larry King, care, intr-o seara a adunat 12 milioane de telespectatori cu Michael Jackson si apoi, cu un tanar medic de razboi (razboiul, un subiect uzat, plictisitor la americani, ca la noi criza) a adunat 11,4 milioane de telespectatori. A fost argumentul sau puternic de crestere a salariului. Calinescu reusea asta… Cu umor, buna-dispozitie, tinea publicul indiferent de invitat…

Tuca venea cu exclusivitati. Mai coltos, cu cerul gurii negru, tinea publicul cu dezvaluiri si interviuri in exclusivitate… Dar, sigur nu se imitau!
Gabriele LaPorta, faimos in Rai pentru multe decizii controversate, taia, se spune, din salariile moderatorilor care nu erau originali, care aduceau in programele lor aceleasi subiecte cu ale concurentei. G.L.Porta avea chiar un criteriu interesant. Nu trebuia copiat subiectul pe care concurenta l-a prezentat in ultimile 2 saptamani…

Astazi, la noi, abundenta aduce imitatie… Totul e copy-paste…



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...