Timisoara, primul oras din Romania unde viitorii proprietari de imobile invata sa construiasca inteligent

Achizitia sau construirea unui nou imobil este intotdeauna un moment foarte important in viata unei familii. Valoarea ridicata unei astfel de investitii, sustinuta in foarte multe cazuri de veniturile familiei, pe perioade de pana la 30 ani, constrange la realizarea unui imobil care  sa genereze cat mai putine riscuri pentru beneficiar.

buget-casa-tempini-4Boom-ul imobiliar din Timisoara din ultimul an, generat de relocarea unui numar mare de tineri din alte judete, a creat o efervescenta greu de controlat in randul dezvoltatorilor imobiliari, a caror obiectiv principal a devenit rapiditatea construiri imobilelor – de multe ori in detrimentul calitatii.

Principala problema a unui viitor proprietar  este absenta unei informari corecte asupra modului prin care poate controla corectitudinea propriei sale investitii din punct de vedere Tehnic, Economic, Functional, Estetic.

tempini-1

Inspirati de modelul din Statele Unite, unde exista pe piața un pachet de cursuri de sase saptamani pentru viitori proprietari,  specialistii  unei firme de consultanta din Timisoara au pus bazele proiectului „ContruiEsti Inteligent” prin intermediul caruia vor lansa in luna Noiembrie primul pachet informativ adresat viitorilor proprietari de imobile. Cursurile se vor desfasura pe parcursul a patru saptamani, și vor fi sustinute de specialisti practicieni cu experienta tehnica si pedagogica în domeniul managementului, proiectarii si  constructiei proprietatii.

buget-casa-tempini-2D-nul Vasile Lazar, managerul acestui proiect, ne-a precizat ca vor fi lansate trei pachete de cursuri informationale cu următoarea structura:

1. Pachetul “ConstruiEsti TEHNIC” compus din 5 module de curs:
Documentatia tehnica a proiectului
Casa la roșu
Hidro si termoizolatii
Instalatii
Finisaje

2. Pachetul   „ConstruiEsti INTELIGENT” compus din pachetul „Tehnic” la care se adauga:
Contracte si Bugete
Management de Proiect /Studii de caz

3. Pachetul „ConstruiEsti MAXIM” compus din pachetul „Inteligent” la care se adauga:
Optimizare functionala si Design

tempini-2
D-nul Vasile Lazar ne-a mai precizat ca in cadrul acestor cursuri se va prezenta gama completa de materiale si solutii existente pe piata, sublinindu-se avantejele si dezavantajele fiecarei soluții în parte și nu vor fi promovate preferential anumite produse sau servicii. Companiile care vor dori să se promoveze  pe durata cursurilor o vor putea face prin expunerea unor materiale publicitare tip rollup în sala de curs.

Beneficiarii își vor alege singuri solutiile și materialele pe care le vor utiliza  in propria casa. Specialistii nostri ii vor ajuta sa o faca in cunostinta de cauza.

Mai multe detalii pot fi obtinute la numarul de telefon: 0768107185 sau la adresa de e-mail: [email protected]

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Unde si cand vor avea loc cursurile?

    • Cursul inaugural va fi pe data de 22 Noiembrie ora 19.00 Frecventa va fi de 2 cursuri pe saptamana,. Lucatia Incuboxx Calea Circumvalațiunii, Nr. 2-4,

      Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la [email protected] sau cell 0768107185

  2. In Romania legislatia in constructii este pusa la punct, da, atunci ce dracu mai ai nevoie de ” cursuri”. Ca mai au nevoie cineva, sa nu zic ratati, de niste bani de la fraieri este alta treaba.