Timisoara, orasul din Romania in care s-au scumpit cel mai mult apartamentele noi

TIMISOARA. Preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi, disponibile spre vanzare la nivel national, in aprilie, au scazut usor fata de luna anterioara.

La Timisoara, insa, locuintele noi au cunoscut cea mai mare scumpire.

CITESTE SI: Misiune de suflet pentru jandarmi, la Timisoara. Au ‘descins’ la ziua de nastere a unui copil si i-au facut cea mai mare bucurie. Video 

Evolutia preturilor apartamentelor a fost contrastanta in luna aprilie. In nicio alta luna din acest an nu am remarcat oscilatii atat de diferite. Pe de o parte, am constatat evolutii de pret contrastante intre cele doua segmente, vechi si nou, cu cresteri de pana la 2.2% pe segmentul nou din Timisoara, dar si intre orase in cadrul aceluiasi segment, unde se remarca scaderile de pret din Bucuresti in opozitie cu evolutia din Cluj-Napoca sau Constanta. Dinamica pietelor locale a fost diferita, fapt ce se oglindeste in evolutia diferita a preturilor de la un oras la altul”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

La Timisoara, desi in ceea ce priveste evolutia valorii medii, vorbim mai degraba de o stagnare, fiind vorba despre o trecere de la 1.465 de euro pe metru patrat util la 1.464 de euro pe metru patrat, se remarca o crestere importanta pe segmentul nou. Cu +2.2% in luna aprilie, Timisoara este orasul in care preturile apartamentelor noi au crescut cel mai mult.

Locuintele vechi s-au ieftinit cu 2 euro pe mp (de la 1.446 la 1.444 de euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite s-au scumpit de la 1.544 la 1.578 de euro pe metru patrat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Prost nu e ala care cere.

    • devizul tau in viata

  2. Prețul creste, dar credite nu mai ia nimeni. Rata este dubla fata de acum un an. De ce nu spune tovarasul cate apartamente s,- au vândut în Tm in ultimele 6 luni? Dacă numărul celor care cumpără scade, cum poate creste prețul?

    • Ai dreptate si nu ai dreptate. Intr-adevar piata imobiliara a inghetat oarecum in Timisoara, nu prea se mai vinde. Preturile in schimb, contrar asteptarilor au urcat usor .. nu au scazut (inca). Vedem cat dureaza blocajul 🙂

  3. …atunci va fi orasul in care se vor ieftini cel mai mult apartamentele noi…

  4. Vrajeala. Nu se mai vand, ala-i baiul.

  5. Apartamentele noi sunt construite de tot căcat… Nu aruncați bani degeaba

    • Corect.De preferinta unul facut in ani 80.Sunt mai bune ca astea noi.GARANTAT!

  6. Pretul o fi ridicat, in schimb vanzarile sunt la pamant. Am verificat personal multe apartamente in imobile finalizate recent, sunt multe disponibile.

  7. va fi greu sa scada pretul. Cresterea de pret se datoreaza cresterii materialelor care au crescut si cu 100%, unele. Costurile de creditare pt dezvoltatori deasemenea au crescut. Statul are o politica de TVA practic 19% , parca o casa ii un aparat de cafea. Peste toate astea cresterea inflatiei si in consecinta cresterea dobanzilor. Si daca nu mai merg vanzarile o sa inchirieze, oamenii trebuie sa stea undeva. Timisoara are crestere demografica din studenti si persoane noi care se muta in oras de aprox 2-3000 de pers anual.

  8. Eu am citit, tot în OT, ca populația Timișoarei și a județului Timiș a scăzut fata de acum 10 ani. De ce nu se dau rezultatele recensământului? La mine în bloc sunt 4 apartamente goale și 5 cu o singura persoana, dintr- un total de 20 apartamente.

    • Sunt multi care nu au domiciliul de TM – Studentii care ramam si cei care vin din alte zone nu au domiciliul in TM . Intradevar raportul nasteri/ decese ii negativ, dar cresterea vine din relocari.

      • Cei care nu- și pot face CI in Timisoara sunt majoritar studenti. Asa ceva era și in comunism, ba era mult mai grav: daca nu aveai buletin de TM nu- ti puteai cumpara casa / apartament, dacă nu aveai casa nu- ti puteai face BI de TM. Atunci de ce nu creste populația in Judet TM, dacă GJ, MH, CS și HD se muta din locurile de bastina?