Timisoara da ora exacta in Urologie. Ce se intampla la mijlocul lunii in capitala Banatului?

TIMISOARA. Centrul de interes in domeniul Urologiei se muta la Timisoara. Timp de trei zile, intre 16 si 18 septembrie, cei mai buni medici din domeniu vor poposi la Spitalul Judetean, unde are loc al doilea Simpozion International „Clasic si Modern in Endurologie”. Vor avea loc dezbateri despre cele mai noi descoperiri din domeniu si despre modul in care pot ajuta pacientii sa se recupereze. In plus, in perioada simpozionului vor fi efectuate si mai multe operatii, transmise live in salile de conferinte, pentru ca medicii sa poata comunica intre ei.

Zece pacienti vor fi operati cu ajutorul tehnicilor moderne, minim invazive, iar interventiile vor putea fi urmarite live de toti participantii la simpozion.

„Vom avea mai multe patologii care vor fi operate in cadrul simpozionului. Vom face operatii fara taietura, cu laser si utilaje foarte flexibile, pentru ca si procedura este mai precisa, iar pacientul se poate recupera mult mai repede”, a declarat Viorel Bucuras, seful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Saptamana aceasta, la Timisoara are loc si o campanie de constientizare cu privire la cancerul de prostata, in cadrul careia 300 de barbati pot beneficia de analize gratuite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.