Noutati :

Tarife mai mici la roaming de la 1 iulie 2012! VEZI aici noile preturi!

28 martie, 2012 - 08:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Vesti bune pentru cei care utilizeaza roaming-ul! Din vara vor plati mai putin pentru convorbiri . Comisia Europeana si guvernele tarilor UE au ajuns la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text si Internet mobil.

Acordul anuntat miercuri urmeaza sa fie aprobat definitiv de Parlamentul European in luna mai si sa intre in vigoare in iulie. Tarifele pentru apelurile efectuate intr-o alta tara membra a Uniunii decat cea de origine nu pot depasi 29 de centi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie sa fie mai mari de 8 centi pe minut.

In cazul mesajelor text din strainatate a fost stabilit un plafon de 9 centi pe minut, iar accesarea Internetului la 70 de centi pe megabyte. Pana in 2014 aceste plafoane trebuie sa mai scada cu o treime, cu exceptia tarifului pentru internet, care urmeaza sa fie redus la 20 de centi pe megabyte.

Acordul este un compromis intre tarifele propuse initial de Comisia Europeana si cele ale Parlamentului European, mai stricte, din februarie. Discutiile din Parlamentul European privind amploarea reducerilor au durat noua luni. Tarifele finale sunt totodata mult mai scazute fata de propunerea initiala a Comisiei, din iulie 2011.

Reforma, care va eroda probabil veniturile marilor grupuri europene de telecomunicatii, are si rolul de a creste concurenta, utilizatorii avand dreptul sa aleaga operatorul de telefonie mobila, atunci cand sunt in strainatate. De fapt, noile reglementari creeaza o noua piata pentru serviciile de roamning, in loc sa impuna folosirea de catre clienti a operatorilor din tarile de origine.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...