Noutati :

Surpriza: iPhone-ul nu este nici american nici chinezesc

20 februarie, 2011 - 09:44 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
1

Pretul cu care ajunge in vama americana un iPhone produs in China este de 178,96 dolari. Si totusi, cat castiga China din cei 179 de dolari?

China este partenerul comercial al Statelor Unite care-i provoaca cel mai mare deficit comercial dar, pentru a arata dificultatea interpretarii acestuia, doua universitati japoneze au “desfacut” celebrul telefon iPhone al celor de la Apple. Doar acest produs a generat in 2009 Americii un deficit de 1,9 miliarde de dolari, adica 0,8% din deficitul pe relatia cu China.

Rezultatul este urmatorul: Memoria flash (24 de dolari) si ecranul (35 de dolari) sunt produse in Japonia, procesorul si componentele asociate (23 de dolari) in Coreea, camera si dispozitivul wi-fi (30 de dolari) in Germania, componentele audio si dispozitivele 3G si Bluetooth in Statele Unite (12 dolari). La acestea sa adauga materiale plastice, aluminiul si plata licentelor de fabricatie pentru alte componente, in valoare de aproape 48 de dolari. in total insa, din valoarea din vama a unui iPhone, totalul a ceea ce este facut in China, inclusiv ansamblarea, se ridica la 6,5 dolari.

Astfel, din pretul de 179 de dolari din vama americana, telefonul celor de la Apple este in prroportie de 34% japonez, 17% german, 13% coreean, 6% american si doar 3,6% chinezesc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mda, software-ul si design-ul sint 100% american, daca nu au externalizat o parte din software prin india…