Noutati :

Suplimentele alimentare ajuta organismul sa imbatraneasca mai rapid. Tu le folosesti?

27 mai, 2014 - 06:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Un studiu recent arata ca suplimentele alimentare accelereaza imbatranirea organismului. Asta deoarece multe din ele contin vitamina C, E si betacaroten, considerate multa vreme un mijloc de incetinire a procesului de imbatranire a organismului prin efectul lor antioxidant.

Potrivit teoriei acceptate in prezent, antioxidantii reduc efectul „oxidant” al radicalilor liberi – acele molecule corozive produse de organism in timpul procesarii oxigenului, care sunt inspirate, de asemenea, din aerul poluat si din fumul de tigara.

Insa, potrivit cercetatorilor de la Universitatea McGill din Canada, nu doar ca radicalii liberi nu provoaca imbatranirea, dar administrarea suplimentelor alimentare antioxidante ar putea, de fapt, sa accelereze acest proces.

Cand radicalii liberi interactioneaza cu celulele, proteinele si ADN-ul din organism, fenomenul ar putea avea un efect nociv, prin interferarea cu structura chimica a celulelor. Potrivit teoriei larg acceptate, acest proces cauzeaza imbatranirea organismului, de la declinul fizic pana la aparitia anumitor boli, cum ar fi cancerul. Cu toate acestea, studiul cercetatorilor canadieni, publicat in revista Cell, sugereaza ca radicalii liberi prelungesc, de fapt, viata celulelor.

Acest proces are loc prin modificarea unui mecanism denumit apoptoza. In urma acestuia, celulele deteriorate sunt instruite sa se „sinucida” intr-o serie de situatii, de exemplu, atunci cand trebuie sa evite sa devina canceroase, dupa ce ADN-ul lor a trecut printr-o mutatie periculoasa, sau pentru a distruge virusurile care le-au invadat.

Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...