Superstitii ori ‘fixuri’ in imobiliare. Ce case ori apartamente sunt refuzate de clienti la Timisoara

TIMIȘOARA. „Exclus parter sau ultimul etaj„. Idei fixe ori superstiții?

CITESTE SI: Cea mai cautata localitate de langa Timisoara pentru case si terenuri. Vine tare din urma o alta, care a devenit unul dintre principalele hub-uri rezidentiale la nivel national pe segmentul de locuinte noi

Nu o dată am întâlnit oameni, prieteni ori apropiati, aflați în căutarea unei locuințe care, înainte să vadă vreuna, anunțau că nu sunt defel interesați de un apartament situat la parterul blocului ori la ultimul nivel, chiar dacă prețul ar fi fost mai bun sau mai apropiat de bugetul disponibil și chiar în condițiile în care imobilul era mansardat ori cu acoperiș nou construit, iar locuințele în cauză ofereau condiții ideale, de la spațiu și compartimentare și până la finisaje de top și design.

Totodată, chiar dacă în străinătate, în blocurile noi, cele mai căutate sunt apartamentele aflate la ultimele niveluri, din motive ușor de intuit, la Timișoara sunt încă mulți cei care nu văd cu ochi buni locuințele situate la etaje superioare. Aceasta chiar dacă imobilele sunt prevăzute cu mai multe lifturi moderne, iar balcoanele sunt generoase, unele chiar de tip terasă.

Nu știu dacă sunt superstiții dar idei preconcepute da. Locuințele situate la parter sau la ultimul etaj, mai ales în blocuri vechi, sunt de multe ori evitate de către cumpărători, fie din teama unei instalații depășite în baie, fie din teamă că acoperișul nu a fost izolat corespunzător.

Un anumit segment de cumpărători evită etajele superioare și în blocurile noi, deși acestea sunt cele mai căutate în străinătate datorită priveliștii, intimității, etc.„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de Marketing la Imobiliare.ro.

Și, totuși, nu puține sunt întrebările legate de motivul vânzării unei locuințe. Cumpărătorii sunt curioși să știe de ce se înstrăinează un apartament de care ar fi interesați. Și asta pentru că au o… superstiție.

Există de asemenea o categorie de cumpărători care nu doresc să achiziționeze apartamente unde au avut loc divorțuri„, explică pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de Marketing la Imobiliare.ro.

CITESTE SI: Cartierele cu cele mai scumpe apartamente din Timisoara. Un penthouse e scos la vanzare cu peste 1 milion de euro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La extremități este și consumul de energie termică mai mare deci se semite la făcură. Dacă imobilul are acoperiș de țiglă, te poți trezi fără el la o furtună, deci cam are logică să nu stai la ultimul etaj.

  2. Fix superstițiile sunt de vină…. Ia mai informați-vă? Cât e costul traiului? Cât acoperă un salariu din ăla minim? Și cât costă un apartament din ăla? Că nu prea cred că îți permiți penthouse cu salariul minim și nici cu cel mediu! Defapt nu prea îți permiți o lucuință în acest oraș!

    • „Nu veti avea nimic si veti fi fericiti”