Stimulentele financiare pentru sefii din Primaria Timisoara isca un nou razboi cu Prefectura

Mircea Bacala: Executivul Primariei Timisoara nu are voie sa primeasca stimulente financiare!

Asta dupa ce primarul Gheorghe Ciuhandu a iscalit o dispozitie in acest sens in 26 noiembrie, la care se adauga si o hotarare de consiliu local votata marti. Ambele prevad acordarea de sume suplimentare angajatilor Primariei Timisoara.

Prefectul de Timis este decis sa atace in instanta dispozitia primarului din 26 noiembrie 2010 prin care se acorda stimulente angajatilor Primariei, daca Executivul nu revine asupra acestei decizii. Reprezentantii Primariei spun ca nici in ruptul capului nu vor renunta la stimulente.

Mircea Bacala spune ca dispozitia  prin care se acorda stimulente angajatilor Primariei Timisoara este ilegala, iar, daca aceasta nu va fi retrasa, va apela la instanta. „Am avut o discutie cu secretarul Primariei, cu domnul Cojocari in care l-am informat ca acea hotarare este ilegala. I-am dat la dispozitie zece zile sa ia o decizie. Domnul secretar mi-a spus ca daca nu imi convine, sa merg in instanta. Eu imi voi face datoria. Astept un raspuns in scris, iar daca nu se vor conforma voi actiona in instanta”, a declarat Bacala.

Bacala a mai spus ca, in baza dispozitiei primarului privind acordarea de stimulente, Gheorghe Ciuhandu ar urma sa beneficieze de 3.750 de lei pe luna, pentru lunile august si septembrie, adica 7500 de lei.  Viceprimarii Adrian Orza si Sorin Grindeanu ar urma sa ia pentru aceeasi perioada, 5.948 lei lunar, adica 11896 lei fiecare, iar secretarul Ioan  Cojocari, 5.158 de lei pentru august si tot atata pentru septembrie.

„Aceste sume sunt acordate in conditiile in care primarul si viceprimarii nu au voie sa primeasca decat indemnizatia lunara. Exista o hotarare de guvern in acest sens”, a mai declarat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Prefectul spune ca situatii asemanatoare a mai intalnit si in unele localitati din judet. „Au fost 12 sau 13 cazuri in Timis. Cu exceptia unui primar, toti ceilalti si-au revocat dispozitiile prin care si-au acordat stimulente. Cu cel care a refuzat avem un proces in instanta. Toti ceilalti primari au inteles si si-au revocat dispozitiile”, a precizat Bacala.

Prefectul spune ca stimulente vor primi, conform Hotararii de Guvern, doar institutiile publice din subordinea Ministerului Economiei si Finantelor. „Primaria Timisoara nu este o institutie in subordinea acestui minister”, mai spune prefectul.

In replica, reprezentantii Primariei Timisoara spun ca nici nu se gandesc sa renunte la stimulente. „Vom retrage hotararea privind stimulentele atunci cand retrage si Consiliul Judetean stimulentele pe care le ia inca din ianuarie”, a declarat Ioan Cojocari, secretarul Primariei Timisoara.

Mircea Bacala il contrazice pe secretarul Ioan Cojocari. „In urma unui control, Curtea de Conturi a somat fiecare angajat din Consiliul Judetean sa dea inapoi banii obtinuti din stimulente pe anii 2009 si 2010. Inclusiv eu, ca fost angajat al CJT, trebuie sa inapoiez suma de 1.000 de lei pe care am luat-o pentru lunile ianuarie – martie 2009”, a declarat Mircea Bacala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din nou asistam la un circ politic…Nu era suficient faptul ca anul trecut acet PACALICI de prefect trebuia totusi sa lase cursul normal al evenimentelor,dat fiind ca timisorenii suporta mai greu scumpirea cadurii furnizate de COLTERM(cam cu 35% mai mult decit iarna lui 2009)Poate intr-o mica masura i-as da dreptate acestui PACALICI in privinta stimulentelor,dar legislatia noastra mioritica DA TOTUSI 3-4 interpretari,atit functionarii de la primarie cit si PACALICI au partea lor de dreptate….Ca asa este pe la noi avem legi dar cu MII de interpretari…

  2. In sfarsit mai da si primaria bataie de cap prefectului. Eu as face in fiecare dimineata cate o actiune la care sa se „inflameze” reprezentantul guvernului basescu in TM. Doar asa ca sa inteleaga ca primarul este ales de timisoreni, iar bacala este numit de basescu, udrea, videanu, blaga, boc, EBA, etc. Deci niciun timisorean nu a ales sa fie bacala ceva pentru el. Ciao bacala!

  3. DAR PARCA PACALA ERA ALA MAI ISTET … NU? Daca-mi aduc eu bine aminte , Tandala era ala mai incet la minte. Probabil de aceea nu-l cheama pe al nostru Pacala. Este un fel de „derivat”. Adica … cineva din zona lui era mai istet … restul nu!