Noutati :

Sistemul complicitatilor intre federali si presedinti-patroni de cluburi, presedinti si antrenori, antrenori si jucatori

28 octombrie, 2011 - 10:40 AM
Autor: Viorel Screciu      
Categorie: Comentarii
0

TIMISOARA. In aceste zile mai marii fotbalului romanesc dau cu subsemnatul la DNA. Probabil ca pana si politicienii s-au cam saturat de imaginea hidoasa pe care o are acest sport in tara si strainatate.

Asta mai cu seama ca 2012 va fi un an electoral si ar cam da bine in peisaj putina curatenie. Aici puterea si opozitia s-ar putea afla pe un teren comun, imbracand aceleasi tricouri. Totul e sa nu se ascunda mizeria sub pres.

Se pune intrebarea: Cum de a fost posibil sa se ajunga pana aici? Raspunsul este unul relativ simplu. Intrarea in marasm a fotbalului romanesc se datoreaza acestui adevarat sistem de complicitati instalat inca de pe vremea vechiului regim, dar mentinut si perfectionat de actuala conducere fotbalistica.

Complicitati intre federali si presedinti-patroni de cluburi, presedinti si antrenori, antrenori si jucatori. Nu departe de acestia se afla jurnalistii pupincuristi care ani de zile s-au integrat in acest sistem, fie pentru faptul ca nu i-a dus mintea, fie pentru ca, ceea ce este mult mai grav, s-au dat  cu puterea pentru avantaje materiale sau de… “reiting“.

Complicitatile pornesc, cum scriam mai sus, de jos, de la nivelul membrilor afiliati. Printre acestia tacerea este cea care face legea. Totii stiu ca sistemul este putred si nefunctional, dar tac de frica sau pur si simplu pentru ca sunt aidoma sefilor de la Bucuresti. Comitetul executiv al ferefelui (refuz sa folosesc majuscule) functioneaza asemenea fostului comitet central in fruntea caruia se afla secretarul general.

Asociatiile judetene de fotbal copiaza fostele comitete judetene de partid. Alegerile se lasa cu quasi-unanimitati, iar delegatii la congres voteaza… ce trebuie. Asa se face ca in toate ligile sunt acceptati cei care pot fi oricand o masa de manevra si exclusi cei care, din motive diferite, mai ridica vocea, pun intrebari si, culmea, acuza conducerea. Complici la desfiintarea Craiovei si retrogradarea Timisoarei „granzii“, care se fac de ras prin Europa, au avut grija sa puna mana pe jucatorii acestor doua cluburi. Interesul poarta…fesul.

Prin contrast la masa bogatanilor sunt invitati obedientii, cei care voteaza „pentru“ neconditionat. Asa apar formatii ca: Branesti, Mioveni, Chiajna si chiar fosta Urziceni. De ce sa populam harta fotbalului cu echipe din Resita, Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare sau Satu Mare? Mai bine sa ne gandim cum sa facem loc celor de la Dabuleni,  Panciu sau Odobesti, ca de Recas sau Minis nici nu poate fi vorba.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...