Sfat pentru patronii romani: tineti angajatii fericiti si vor fi mai productivi si mai inventivi!

Un studiu realizat de o companie din Romania arata ca angajatii care sunt fericiti sunt mai productivi si mai inventivi la locul de munca, spre deosebire de angajatii a caror viata este dezechilibrata.

Pentru a-si mentine angajatii intr-o stare emotionala pozitiva, multe companii au inceput sa aloce resurse importante si sa-i coopteze in programe menite sa-i motiveze. Cele mai des intalnite astfel de activitati sunt cele de implicare in comunitate si participari la competitii sportive, urmate de sesiuni de wellness.


„Ritmul cotidian si stresul care uneori devine neproductiv au atras atentia specialistilor HR si a liderilor de organizatii, care au constientizat valoarea relaxarii angajatilor pentru asigurarea unei performante constante. Orice activitate de relaxare nu numai ca detensioneaza angajatii, dar reprezinta si un excelent prilej de socializare intr-un cadru informal. Costurile sunt minime, beneficiile – imense”, a declarat pentru capital.ro Simona Nicolaescu, specialista in training si consultanta.

Potrivit unui sondaj realizat de compania pe care o conduce aceasta, 95% dintre respondenti au declarat ca echilibrul dintre munca si relaxarea creste eficienta si, in mod direct, beneficiul pentru angajator.

Studiile de specialitate au demonstrat ca angajatii eficienti sunt productivi si, in plus, fericirea reprezinta una dintre conditiile de baza pentru inovatie.

„Un angajat fericit progreseaza, invata, este deschis la nou si, in acelasi timp, este mai creativ si mai eficient. Intrebati-va de ce, aparent fara vreun motiv evident, unele companii performeaza mai bine decat altele. Angajatii lor sunt mai fericiti. Managerii si proprietarii de companii s-au convins ca productivitatea echipei creste odata cu gradul de fericire iar aceasta crestere trebuie sustinuta de la cel mai inalt nivel”, explica Simona Nicolaescu.

Continuarea pe capital.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.