Se amana adoptarea bugetului la Timisoara pentru saptamana viitoare. Vineri, dezbatere publica pe zoom

TIMISOARA. Scandalul votarii Bugetului Timisoarei la doar doua zile dupa ce a fost facut public si transmis consilierilor locali a fortat administratia Fritz sa amane supunerea la vot a proiectului.

Potrivit viceprimarului Cosmin Tabara, urmeaza sa fie organizata o dezbatere publica, ceruta si de sindicatul salariatilor liberi din Primaria Timisoara, iar apoi, saptamana viitoare, va fi organizata o noua sedinta, pentru a fi votat bugetului.

Adoptarea bugetului public fără o dezbatere publică încalcă grav articole din lege, încalcă principiul transparentei și publicității, dar încalcă și bunul simț al democrației.

Presiunea pusa de consilierii #PNL din cadrul Consiliului Local, dar si reactia sindicatului condus de Tiberiu Negrei, a mass media locale, a determinat executivul primariei sa organizeze o dezbatere publica maine, urmand ca dezbaterea proiectului de buget sa se faca intr-o noua sedinta care va avea loc luni„, a scris pe pagina sa de Facebook viceprimarul Cosmin Tabara.

Dezbaterea va fi online, vineri, de la orele 12.00, pe platforma zoom, iar intentia de a lua cuvantul trebuie transmisa pana la orele 11.00, pe adresa [email protected]

Va reamintim, joi dimineata, in ziua in care urma sa fie votat bugetul, grupul consilierlor locali liberali au reclamat sfidarea legii de catre administratia Fritz, care le-a cerut sa voteze bugetul dupa ce le-a lasat la dispozitie doar o zi ca sa-l studieze.

Anterior, si consilierul local PRO Romania, Roxana Iliescu, si-a exprimat nemultumirea in spatiul public, condamnand nerespectarea legii de catre administratia USR, care a decis sa le ceara sa voteze bugetul pe repede inainte, fara o dezbatere publica in prealabil.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. gigi spune:

    NO’ dar mai construim si noi ceva ? mai muncim ceva pentru binele comunitatii sau in continoare se vor sifona banii doar pe studii si proiecte !!???