Grupul consilierilor locali liberali reclama sfidarea legii de catre administratia Fritz care le cere sa voteze Bugetul Timisoarei pe acest an dupa ce le-a lasat doar o zi sa il citeasca

TIMISOARA. Nu a fost pus in dezbatere publica, iar alesilor locali le-a fost transmis cu doar 24 de ore inainte sa-l studieze. Vorbim despre proiectul de buget al Timisoarei pe 2023.

Consilieri ai PRO Romania si PNL si-au exprimat deja nemultumirea in spatiul public, condamnand nerespectarea legii de catre administratia USR care a decis sa le ceara sa voteze bugetul pe repede-nainte, fara sa-l puna in dezbatere publica 30 de zile.

Primarul Dominic Fritz se bazeaza pe colaborarea cu PSD din consiliu si, mai mult, nu are emotii ca nu va trece, intrucat alesii locali vor fi nevoiti sa ii voteze proiectul pentru ca orasul sa nu ramana fara buget in pragul deschiderii Capitalei Culturale Europene.

Votul pe care il vor acorda astazi consilierii locali pentru adoptarea proiectului Bugetului local 2023 va fi pentru bunul mers al orasului, pentru timisoreni, pentru ca cetatenii sa nu simta repercusiunile care ar duce la blocarea institutiilor publice sau a unor proiecte, generate de oameni fara constiinta, fara simt al masurii, fara repere morale.

Insa, Grupul PNL din Consiliul local Timisoara condamna ferm modalitatea in care astazi, va fi votat Bugetul local al Capitalei Culturale a Europei pentru anul 2023 – fara dezbatere, fara explicatii, in ultima zi, pe repede inainte, aruncat in batjocura pe ordinea de zi suplimentara.

Nici nu se pune problema sa existe timpul necesar pentru studiu sau pentru discutii de substanta, dat fiind faptul ca proiectul de buget a fost primit de consilierii locali cu o zi inainte de sedinta in care va fi adoptat.

E mai clar ca oricand ca transparenta a fost pentru Dominic Fritz doar o sclipire electorala, o minciuna vanduta fara remuscari. Iar „Primaria de sticla” s-a faramat chiar inainte sa existe vreodata.

Consideram ca dupa doi ani si jumatate de administratie USR, nici macar nu mai putem discuta de incompetenta sau de nepricepere, ci e limpede ca toate aceste fapte sunt nascute din rautate, din interese care nu au nicio legatura cu ceea ce isi doresc timisorenii.

In ultima instanta, solicitam Primarului Timisoarei Dominic Fritz sa le spuna cetatenilor de ce sfideaza la nesfarsit, spiritul unui oras care a suferit pentru democratie, pentru libertate de exprimare, pentru pluralism politic”, transmit reprezentantii grupului consilierilor locali PNL Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. mariuca spune:

    Asa cum a fost „votat” PNRR, la fel au procedat sorosistii si cu bugetul. Ei sunt deasupra legii, in timp ce consilierii fac jocul acestor creaturi ptr a-si pastra avantajele.