Noutati :

Sadici, narcisisti sau psihopati! Cum sunt cei care scriu comentarii online?

17 februarie, 2014 - 02:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Persoanele care obisnuiesc sa lase comentarii la diverse materiale si articole publicate pe internet pot afisa trasaturi narcisiste, psihopate si sadice, care se accentueaza cu cat petrec mai mult timp online, se arata intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori canadieni.

Echipa de cercetatori de la Universitatea din Manitoba a descoperit ca cea mai comuna trasatura a persoanelor care scriu comentarii la diverse articole publicate online este comportamentul sadic.

Pentru a identifica comentatorii online, cercetatorii au dezvoltat niste teste simple.

Respondentii au completat chestionare de personalitate si un sondaj pe internet, comentand stiluri„, a spus echipa de la Universitatea din Manitoba. Cercetarea a fost condusa de Erin Buckels si de doi colegi de-ai sai. Acestia au definit comentarea online ca „practica de a te comporta intr-un mod inselator, distructiv sau perturbator, intr-un cadru social pe internet, fara niciun scop folositor aparent”.

In urma testelor, comentarea online a fost asociata cu sadismul, psihopatia si machiavelismul. Dintre toate acestea, sadismul a fost identificat ca cea mai puternica legatura cu actiunea de a comenta online, scrie MEDIAFAX.

Exercitarea altor activitati online, cum ar fi discutiile pe chat si dezbaterile, nu a fost asociata cu sadismul„, mai spun cercetatorii canadieni.

Pentru realizarea acestui studiu au fost dezvoltate doua teste. Intr-un test, li s-a cerut participantilor sa spuna „ce le place sa faca cel mai mult” cand stau pe site-urile de comentarii online, avand la dispozitie cinci optiuni: „sa dezbati subiecte care sunt importante pentru tine”, „sa discuti cu altii”, „sa-ti faci prieteni noi”, „sa comentezi ce spun altii” si „altceva”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...