Noutati :

Romanii, ultimii din UE la utilizarea televizoarelor pentru streaming TV. Sa fie din cauze financiare?

14 decembrie, 2018 - 02:11 PM
Autor: Redactie      
Categorie: IT
2

Românii încă folosesc în număr mare televizoarele pentru scopul lor de bază. Doar 3 procente din populația României au folosit în 2016 (anul ultimelor date Eurostat) televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conținut video, cel mai mic procent din Uniunea Europeană.

Românii, grecii, polonezii, bulgarii și italenii, ultimii

Media UE este 11%. Acesta este procentul de europeni care a utilizat în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conținut video. 4% dintre europeni au utilizat televizorul pentru a naviga pe Internet printr-o aplicație de tip browser și 3% au folosit televizorul inteligent pentru alte aplicații, precum jocuri sau cumpărături online.

Țările din UE unde utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streaming video este populară sunt Olanda și Marea Britanie (ambele cu câte 22%), urmate de țările nordice: Suedia (21%), Danemarca (20%) și Finlanda (17%).

La capătul opus, țările codașe în acest clasament sunt România și Grecia (câte 3%), Polonia, Italia și Bulgaria (câte 4%).

Nu e vorba doar de bani. Și cu televizoare ieftine poți urmări streaming tv!

O explicație ar fi că România se află și printre ultimele locuri în ceea ce privește totalul din populație care deține un televizor inteligent, dar acest lucru nu explicăă singur procentul atât de scăzut. Mulți dintre români nu știu că nu e nevoie neapărat de televizoare scumpe pentru a vizualiza și alt fel de conținut, precum streaming-ul video.

Și cu televizoare ieftine poți face asta. Cu atât mai mult cu cât vânzările de televizoare arată că românii preferă în continuare televizoare ieftine non-smart. Chiar și cu acestea, însă, cu investiții minime, poți avea acces la streaming, printr-un Google Chromecast sau un mediaplayer. Prin aceste accesorii, care, adăugate la prețul de achiziție al televizorului ieftin, tot nu vor echivala prețul unui televizor smart, îți poți adăuga funcțiile streaming dorite fără costuri majore. Momentan, Google produce a doua generație de Chromecast-uri, însă vei găsi suficiente modele de primă generație la mâna a doua, mult mai accesibile și la fel de capabile.

Există și televizoare ieftine smart!

Pentru cei care își permit totuși un buget ceva mai consistent, rămânând însă tot în gama entry-level, există suficiente opțiuni, așa cum spuneam mai devreme. Există și televizoare ieftine smart cu Android TV. Sistemul de operare produs de Google a ajuns și pe televizoare și chiar pe cele entry-level. Asta înseamnă că ai acces la aplicațiile din Play Store direct pe televizor. Practic, e ca și cum ai achiziționa o tabletă uriașă, care îndeplinește și funcția clasică de televizor, și pe care o poți controla cu o telecomandă. Iar prețurile nu sunt deloc prohibitive!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oare televizorele smart se integreaza in area case inteligente ?
    Pot fi integrate cu dispozitivele smart home – case intgeligente ?

    • Da, cauta la sistemele smart home – case inteligente, gasesti ceva si local, cauta area case inteligente.