Noutati :

Robu vrea sa desfiinteze parcarea de la Modex si sa o transforme in spatiu verde. Afla ce vrea sa puna in mijloc!

4 septembrie, 2012 - 12:08 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu vrea sa-i lase pe timisoreni fara cateva locuri de parcare in centrul orasului si sa desfiinteze parcarea de la Modex. In locul ei, edilul isi doreste sa amenajeze un spatiu verde, iar in mijloc sa puna fie o fantana, fie un monument. Dar aceasta nu inainte de a muta acvariul din Piata Operei.

„In momentul in care acvariul va fi mutat din Piata Victoriei, eu as dori ca actuala parcare Modex sa fie desfiintata si in locul ei sa facem un spatiu verde, in armonie cu ce avem intre Opera si Catedrala. Cred ca in mijlocul acestui spatiu verde s-ar potrivi sa avem fie o fantana, fie un monument. Vom vedea care vor fi propunerile specialistilor”, a declarat primarul Timisoarei.

Edilul are in vedere Monumentul Recunostintei din cimitirul din Calea Lipovei. Coloana Fidelitatii zace in mijlocul cimitirului, desi ar trebui sa fie pusa in valoare undeva in centrul orasului, considera Robu.

„Coloana Fidelitatii reprezinta dovada de recunostinta a lui Franz Josef fata de trupele locale care au reusit sa apere Timisoara 107 zile in fata trupelor maghiare. Este un monument care chiar arata foarte bine. Dincolo de faptul ca este un dar pentru Timisoara, de la un mare imparat, in semn de respect pentru istorie, ar trebui sa isi aiba un alt loc. L-am inclus pe scadentarul de probleme care trebuie rezolvate in ideea de a se cauta un loc care sa fie vizibil, pentru ca va fi unul dintre simbolurile Timisoarei, din toate punctele de vedere. Realmente este un obiect de arta remarcabil, dincolo de valoarea istorica”, a conchis Nicolae Robu.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. daca tot sapati, nu ati putea face o parcare subterana in zona aceea? nu trebuie pe 7 nivelere, unul e de ajuns.

  2. In afara de faptul ca s-a gresit cu vreo 100 de ani aparitia monumentului in Timisoara (la 1948 Timisoara se scria de ja cu 2 „r”) e ok, desi nu ar fi ok sa se mute in centrul orasului deoarece este o afronda la adresa maghiarilor mai ales prin ceea ce reprezinta, iar maghiarii nu ar merita asta tinand cont ca bazele civilizatiei in Banat au fost puse de catre ei, dar desigur ca nici nu ar trebui lasata statuia acolo in cimitir , ea avand o valoare istorica mare. Aaa si nu cred ca e ok desfiintarea parcarii de acolo mai ales ca se are in vedere transformarea centrului in zona pietonala.

  3. MONUMENTUL ALA E MINUNAT, TREBUIE ADUS INTR-O PIATA DIN ORAS NEAPARAT.

  4. Parcari subterane cat mai multe, iar deasupra lor parcuri ar fi o excelenta idee!

  5. Monumentul se numeste Monumentul Fidelitatii, nu monumentul antimaghiaritatii. Nu au fost timisorenii de vina ca maghiarii s-au ridicat impotriva dinastiei…

  6. Dupa ce s-a asfaltat, sa o desfinteze….

  7. Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  8. Asta habar n-are de parcari, subterane, supraterane. De parca n-ar fi vazut centru Vienei. Parc desupra, parcare dedesubt. Si monumentul. Austriecii au influentat in bine Timisoara.