Reteaua de socializare Facebook a fost acuzata de 17.000 de utilizatori!

Peste 17.000 de persoane au semnat o cerere a unui student australian impotriva Facebook, prin care acesta acuza reteaua de socializare de incalcarea confidentialitatii utilizatorilor. Max Schrems, in varsta de 26 de ani, a facut apel, saptamana trecuta, la utilizatorii Facebook sa se alature unei cereri depuse de acesta la Tribunalul comercial din Viena ca parte a campaniei sale. Potrivit legii austriece, un grup de persoane poate transfera pretentiile sale financiare unui singur individ, in acest caz Max Schrems. Schrems a precizat ca ecoul la apelul sau a fost "colosal, mai mult decat s-a asteptat", precizand ca majoritatea persoanelor care s-au inscris au fost din Europa. "E-mailurile si feedback-ul primite au fost pozitive si ceea ce este interesant este ca multi oameni spun ca in cele din urma cineva face ceva in aceasta directie", a spus Max Schrems. Schrems cere daune in valoare de 500 de euro pentru fiecare utilizator pentru presupusele incalcari de date de catre reteaua de socializare Facebook. Acestia reproseaza Facebook inclusiv faptul ca reteaua de socializare a ajutat Agentia Nationala de Securitate din Statele Unite ale Americii in a derula programul sau PRISM, care a folosit datele persoanale ale utilizatorilor Facebook si alte servicii web. Unii dintre cei care s-au alaturat cauzei lui Max Schrems au donat si bani, a mai spus acesta. Schrems mai este implicat intr-un proces privind reteaua de socializare, aflat in pronuntare la Curtea Europeana de Justitie.

Peste 17.000 de persoane au semnat o cerere a unui student australian impotriva Facebook, prin care acesta acuza reteaua de socializare de incalcarea confidentialitatii utilizatorilor.

Max Schrems, in varsta de 26 de ani, a facut apel, saptamana trecuta, la utilizatorii Facebook sa se alature unei cereri depuse de acesta la Tribunalul comercial din Viena ca parte a campaniei sale. Potrivit legii austriece, un grup de persoane poate transfera pretentiile sale financiare unui singur individ, in acest caz Max Schrems.

Schrems a precizat ca ecoul la apelul sau a fost „colosal, mai mult decat s-a asteptat”, precizand ca majoritatea persoanelor care s-au inscris au fost din Europa.

„E-mailurile si feedback-ul primite au fost pozitive si ceea ce este interesant este ca multi oameni spun ca in cele din urma cineva face ceva in aceasta directie”, a spus Max Schrems.

Schrems cere daune in valoare de 500 de euro pentru fiecare utilizator pentru presupusele incalcari de date de catre reteaua de socializare Facebook. Acestia reproseaza Facebook inclusiv faptul ca reteaua de socializare a ajutat Agentia Nationala de Securitate din Statele Unite ale Americii in a derula programul sau PRISM, care a folosit datele persoanale ale utilizatorilor Facebook si alte servicii web.

Unii dintre cei care s-au alaturat cauzei lui Max Schrems au donat si bani, a mai spus acesta. Schrems mai este implicat intr-un proces privind reteaua de socializare, aflat in pronuntare la Curtea Europeana de Justitie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Viena e in Austria, nu Australia!!