Noutati :

Remanierea de la Timisoara

6 ianuarie, 2011 - 10:52 AM
Autor: Radu Nicosevici      
Categorie: OPINII
0

Am vazut cu totii – de cand suntem in democratie – mai multe remanieri guvernamentale. Remanierea guvernamentala reprezinta institutia prin care unul sau mai multi membri ai Guvernului sunt inlocuiti in urma revocarii.

Ce se intampla de fapt? in urma exercitiului guvernarii se produce o uzura a membrilor cabinetului, care se rasfrange negativ asupra celor care au castigat alegerile. in fapt sunt inlocuiti responsabilii unor ministere mai putin performante sau ministri cu probleme de imagine. De cele mai multe ori rezultatul consta in micsorarea vitezei de cadere in sondaje a Executivului respectiv.
Remanierea este un exercitiu democratic, care noua – adica cetatenilor,contribuabililor si alegatorilor – ne place si pentru ca ne da o infima satisfactie atunci cand este revocat cate un ministru antipatic sau corupt.

Dar, indiferent de nivel, national sau local, apare necesitatea, ca periodic, Executivul sa fie remaniat.
Evident exista si cazuri exceptionale cand membrii executivului produc performantele asteptate de Premier sau Primar si atunci ei sunt mentinuti in functie pe durata intregului mandat.
Noi, timisorenii suntem norocosi! Am fost binecuvantati cu o situatie exceptionala. De ce? Pentru ca ministrii nostri locali, adica directorii de directii din primarie, nu au trebuit remaniati de-a lungul timpului niciodata. Sunt cei mai buni, dintre cei buni, si de ani de zile se apleaca cu competenta si onestitate asupra nevoilor noastre.
Deservesc ei, oare, cu maximum de eficienta cetatenii Timisoarei ?

Sau poate pe cel care le este Conducator?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...