Noutati :

Profesorii din liceele de elita, „pusi la colt” de beizadele?

18 februarie, 2012 - 08:21 AM
Autor: Anonim      
Categorie: BARFE
4

Recunoscut ca una dintre unitatile scolare de prestigiu ale Timisoarei si ca rampa de lansare in viata politica a fostului director Ovidiu Gant, Liceul cu predare in limba germana “Nikolaus Lenau” ascunde in spatele orelor de curs adevarate confruntari intre profesori si copiii de vipuri trimisi sa invete aici.

Beizadelele din banci au copiat atitudinile sfidatoare de la parintii miliardari si incearca, inca de mici, sa-si croiasca drum in viata invocand helicopterul din spatele casei sau hotelul parintesc unde “pisicile aristocrate” crapa de placere jucandu-se cu sfoara cu motocei legata de stalpul receptiei.
Nu o data, in salile de curs, au fost auzite intrebari retorice de genul “stii cine sunt eu!?” sau “care e numele dumneavoastra, ca o sa se ocupe ai mei sa fiti data afara din invatamant!?”, interogatii care, prin asemanarea izbitoare cu amenintarile voalate, au avut darul de a declansa ilaritate printre elevi si de a afecta grav actul de invatamant. In ultimii ani, disputele de acest gen s-au solutionat fie prin plecarea profesorilor care au indraznit sa sfideze tupeul copiilor nascuti din parinti “campioni”, fie prin avertismentele manageriale care dau de inteles ca scolile de elita au mare nevoie de “atitudinea” fiscala a comitetelor de parinti…

__________________________________________________

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. nu pricep care-i legatura intre Gant si subiect ? poate ne spuneti.

 2. Observ ca pentru a fi citit articolul descrie ca de obicei 2 aspecte:
  cel politic – pe care il voi neglija pentru ca dupa mine educatia ar trebui depolitizata total
  cel de atitudine – ce facem ca sa nu se repete astfel de scene?
  Cum ajutam profesorii (care pierd teren de ceva vreme in lupta cu parintii si nici o lege nu-i mai ajuta sa-si recapete statutul pierdut) sa lupte impotriva acestor abuzuri ale parintilor? si mai ales cum sa arati parintilor cit dauneaza o asemenea atitudine propriilor lor copii?
  Doar prin reguli clare care sa fie respectate de catre toti cei ce vor ca copiii lor sa mai studieze in aceasta scoala.

 3. Lipsesc profesorii cu coloana vertebrala. Nimeni si nimic nu-i impiedica sa-si faca datoria la catedra pe cei bine pregatiti. „Cocosatii”, au avut, au si vor avea vesnic asemenea probleme !

 4. articolul pune degetul pe o rana care exista in toate liceele din timisoara, nu doar in cele de elita! copiii de bani gata isi fac propria lege, iar profesorului ii e frica sa ia atitudine pentru a nu fi luat la ochi de inspectorat sau de directiune