BARFE: Parintii elevilor din Timisoara se pregatesc de proteste, revoltati ca scolile nu primesc bani de la Primarie, dar ei sunt ‘vanati’ de politistii locali cand isi duc copiii la scoala

TIMISOARA. In scolile din Timisoara problema “consumabilelor” – de la hartia igienica si sapunul de la toalete si pana la creta, markere sau foi pentru multiplicarea unor fise – se rezolva prin contributia parintilor. Acestia fie aduc chiar ei la scoala cele necesare, fie contribuie la fondul scolii sau la cel al clasei. Situatia a ajuns sa-i revolte pe multi dintre ei …

Parintii ridica din ce in ce mai des problema  in cadrul intalnirilor pe scoala si sunt decisi sa gaseasca o forma de protest prin care sa-i sensibilizeze pe cei din Primaria Timisoara.

Oamenii spun ca nu li se pare normal ca Primaria, cea care ar trebui sa sprijine financiar unitatile de invatamant din oras, sa faca mai putin chiar si decat multe primarii  de la tara. Acolo, cel putin, se asigura consumabile pentru elevi.

In Timisoara, in schimb, a devenit de la sine inteles ca scolile se gospodaresc singure in aceasta privinta, evident, cu ajutorul parintilor. Mai mult, acestia spun ca au ajuns sa fie “vanati “ de politia locala atunci cand vin sa-si aduca sau sa-si ia copiii de la scoala – asta mai ales in cazul scolilor si liceelor din zona centrala. Parintii spun ca la orele in care aglomeratia este mai mare, isi fac aparitia, ca din pamant, si politistii locali, care impart amenzi la greu celor care isi lasa parcate masinile cateva minute, pana cand copilul e luat din scoala. Asta, in conditiile in care  municipalitatea nu aloca bani pentru plata pazei in scoli, aceasta fiind finantata tot de catre parinti.

Oamenii vor ca, in prima faza, sa trimita o petitie sau chiar o copie dupa cheltuielile care sunt suportate de asociatiile de parinti pe adresa primarului Nicolae Robu. Daca atentionarea lor nu va fi luata in seama, vor decide si alte forme de protest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Articol fara cap si fara coada.
    Una e implicarea financiara a primariei (absolut logica si necesara), alta e oprirea masinii pe unde se intampla, folosind motivul „luarii copiilor de la scoala”.
    Pentru a doua parte, ar trebui ceruta modificarea codului rutier astfel incat sa fie permisa stationarea chiar in dreptul semnului care interzice stationarea pentru cei care-si duc copiii la scoala…

    • NUUUUUUUUUUU! GRESESTI, AR TREBUII CA INSTITUTIILE SA LE PERMITA SA MEARGA TOTI PARINTII IN ACELASI TIMP, CU MASINILE DIRECT IN CLASELE COPIILOR CA ORASLELE LOR SA NU SE MURDAREASCA PE PANTOFI.