BARFE: Catalin Serban, fostul vice al Curtii de Apel Timisoara, se razbuna pe fostii sai colegi din Dicasterial. A devenit ‘profesor de Drept’ pentru ‘camarazii’ de celula din inchisoarea de pe Popa Sapca

TIMISOARA. Un ghimpe-n coasta! Condamnat la cinci ani de inchisoare pentru rolul infractional jucat in dosarul insolventei Moldomin, fostul vicepresedinte al Curtii de apel Timisoara, Catalin Serban, a devenit, in ultimele luni, un adevarat chin pentru fostii sai colegi de instanta.

Daca inainte de a fi prins in flagrant cu o mita de 50.000 de euro – pentru trafic de influenta in favoarea unor cetateni sarbi, interesati de falimentul combinatului din Moldova Noua -, judecatorul timisorean facea parte din tagma celor ce imparteau dreptatea, dupa condamnarea definitiva si incarcerarea in Penitenciarul Timisoara, fostul justitiar a trecut rapid de cealalta partea a baricadei.

Mai exact, din august 2013, Catalin Serban s-a transformat intr-un autentic maestru al actiunilor in instanta formulate de detinuti, fiind consultat de colegii de celula ori de cate ori se intocmeste o sesizare, o plangere penala sau o contestatie la masurile dispuse de autoritatile penitenciare.

De pe urma filantropiei juridice a „profesorului” au beneficiat, cu varf si indesat, actualii sai colegi de celula, politisti si vamesi din Lotul Moravita II, care au fost consiliati sa-si recunoasca vina, sa confirme acuzatiile procurorilor DNA, pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime. Cum, de altfel, s-a si intamplat…

Talentul cu care sunt formulate actiunile provenite din penitenciar, redactate de detinuti sub directa indrumare a „profesorului”, le da mari batai de cap judecatorilor de la instantele timisorene, intrucat, potrivit adagiului latin folosit in Drept „Qui potest plus, potest minus” (Cine poate mai mult, poate si mai putin), pentru fostul judecator Catalin Serban este, indubitabil, floare la ureche sa motiveze plangerile detinutilor in asa fel, incat sa obtina castig de cauza si sa-i lase fara replica pe fostii sai colegi de la instanta…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mutati-l pe baiat in alta inchisoare!

  2. Si pe voi ce va fute grija?

  3. Inseamna ca omul e foarte bun. O sa il iau ca avocat cand voi avea nevoie. Sa nu va ofticati cand o sa castig.

  4. Articolul asta e un fiasco. Are evidente contradictii in terminis si o imensa fractura logica. Pe de o parte se afirma ca asa zisul maesatru, profesor etc. ar fi excelat i ajutorul acordat detinutilor, pein aceea ca au fost consiliati sa-si recunoasca vina, sa confirme acuzatiile procurorilor DNA, pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime. Pe de alta parte, se afirma ca ar fi un ghimpe, ca le da batai de cap fostilor colegi. Or, pentru judecatori, ceea ce face Serban, daca e asa cum afirmati, nu este altceva decat o facilitare a muncii lor in dosare, care sunt pe jumatate rezolvate de rechizitoriu si pe jumatate rezolvate de o astfel de strategie, care este la indemana chiar si a celor mai slabi avocati. Adevarata masura a profesionalismului in avocatura este , nu sa adopti astfel de strategii facile, ci sa obtii achitari. Cu astfel de mentalitati… de unde?

  5. Daca vreti sa va razbunati, va angajez eu, d-le Serban!