Primii 6 kilometri de cale ferata nou-nouta, dati in circulatie pe tronsonul Lugoj – Timisoara, din magistrala CFR care se modernizeaza cu bani europeni. E aproape gata si primul peron. VIDEO

TIMIȘOARA. Trenurile vor circulă în curând pe primii 6 km de șină nouă de pe lotul 2 de cale ferată Lugoj – Timișoara, parte din magistrala CFR care se modernizează cu fonduri europene prin PNRR.

CITESTE SI: Drumul expres de 7 km care va lega direct Aeroportul Timisoara de Autostrada Vestului, intr-o noua etapa. Va fi a patra descarcare de pe A1

Lucrările de modernizare aferente Lotului 2 Lugoj – Timișoara Est au depășit 30% realizare, acesta fiind cel mai avansat segment dintre cele 4 in care a fost impartita magistrala.

În acest moment se execută lucrări într-un ritm alert pe toate punctele de lucru de pe distanța Lugoj-Timișoara Est, astfel încât la începutul lunii iunie vor fi date în circulație noi tronsoane de cale ferată modernizată din fonduri PNNR.
Astfel, constructorul FCC Construccion SA va finaliza aproximativ 6 km de cale ferată aferent firului II proiectat, în zona stației CF Belinț, după cum urmează:
– Interstația Lugoj – Belinț 2 km,
– Stația Belinț 2 km cu 6 aparate de cale noi,
– Interstația Belinț- Chizătău 2 km.
Totodată, în stația Belinț, va fi dat în folosință și primul peron modernizat, aferent liniei III și 4, care va deservi noua linie de circulație.
Devierea circulatiei feroviare pe acest traseu nou modernizat, prin inflexiune, va oferi constructorului front de lucru pe vechiul fir pentru demontarea suprastructurii și realizarea firului I de circulație proiectat„, transmit reprezentantii CFR Infrastructura.

Lotul 1 Caransebeș – Lugoj (39.56 km) este încă în faza de pregatire de santier.

Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj (13.86 km), care traversează Timișoara, a ajuns la 16% realizare.

Pe lotul 4 Ronat Triaj – Arad (54.86 km), au fost executate 15,2% dintre lucrări.

Va reamintim, întreaga magistrală Caransebeș – Lugoj – Timișoara – Arad, de 162 de kilometri, se reabilitează cu bani europeni prin PNRR, cu aproape 9 miliarde de lei, și a fost împărțită în 4 loturi. Fondurile europene trebuie cheltuite până la finele anului 2026.
La încheierea obiectivului de infrastructură, trenurile de călători vor putea prinde viteze mari, chiar și de 160 km/h, iar cele de marfă de 120 km/h.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe Lotul 3 nu exista mobilizare, sunt doar 14km si ei sunt doar la 16%. :(…..sunt 4 pasaje rutiere care supratraverseaza calea ferata si trebuie construite dar italienii se fac ca ploua, in ton cu vremea, cand va veni soarele se vor evapora!?

    • Exista, dar din păcate e anemica.
      Cei responsabili sa ia masurile ce se impun, astfel încât ritmul sa fie accelerat.

  2. EXTREMISTI LA PUSCARIE ,ne-am saturat de ura si amenintarile propagate de ei