Noutati :

Primarul Nicolae Robu taie salariile directorilor de la societatile Consiliului Local Timisoara. Ce metoda a gasit!

3 decembrie, 2013 - 11:40 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nemultumit de faptul ca unii directori ai societatilor comerciale din subordinea Consiliului Local castiga mult prea mult, primarul Nicolae Robu a decis sa le faca un cadou de sarbatori si sa le taie din salarii. Anuntul a fost facut marti, urmand ca consilierii locali sa ia ultima decizie in urmatoarea sedinta ordinara.

Potrivit primarului Timisoarei, salariile acestora nu ar urma sa fie mai mari de 4.000 de lei, mai ales daca societatile ce le conduc sunt pe pierdere. In plus, vrea sa incurajeze si performanta. Asadar, daca o societate sau regie este pe profit, directorul acesteia va castiga mai mult.

„Avand in vedere ca unele dintre societatile comerciale ale Primariei functioneaza pe pierderi, am luat initiativa de a propune Consiliului Local ca, din calitatea sa de actionar unic al acestor societati, sa dea mandat imperativ consiliilor de administratie ale societatilor sale sa schimbe sistemul de salarizare al directorilor. Salariile directorilor vor avea o componenta fixa, pe care eu o voi propune la nivelul salariului city managerului, in jur de 4.000 de lei, la care se adauga o componenta la latitudinea consiliului de administratie – care poate fi acordata doar daca societatea are un bilant pozitiv pe ultimele 6 luni, fara a se lua in considerare datoriile istorice, minusurile istorice. In cadrul legal existent, este ordonanta de urgenta. Asta este sistemul prin care vrem sa incurajam performanta. Daca societatile sunt performante, atunci e firesc si ca angajatii sa castige bine. Daca nu sunt performante, la fel de corect este ca si retributiile sa fie mici. Am dat in lucru referatul si proiectul de hotarare de consiliu pentru a intra la vot in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, in 10 decembrie. Se aplica din ianuarie”, a anuntat, marti, primarul Nicolae Robu.

Hotararea se va aplica tuturor societatilor la care singurul actionar este Consiliul Local Timisoara. Este vorba despre Aquatim, Societatea de Piete, Societatea de Drumuri Municipale, Horticultura. Mai putin Retim, care are si actionar cu capital german.

„Toate societatile, este o hotarare generala: Aquatim, Piete S.A., SDM, ADP, Horticultura, inclusiv RATT, care e regie. Aquatim cu certitudine este pe profit. La Retim nu este actionar unic, dupa cate stiti. Eu sunt liberal, nu am nimic impotriva sa castige cei care fac performanta. Este o problema atunci cand o societate functioneaza pe pierderi si acorda salarii mari. Evident ca in proiect va fi scris si ca niciun alt angajat al companiei nu va putea avea salariul mai mare decat directorul. Sporurile care sunt legale se acorda, noi vizam salariul. Nu exclud ca unii directori sa-si dea demisiile”, a mai spus Robu, care a tinut sa precizeze ca nu vizeaza o persoana anume, ci un principiu. In plus, el spune ca hotararea ce ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2014 este perfect legala.

Societatea cu cele mai mari pierderi este Colterm, a mai precizat Nicolae Robu, in timp ce Aquatim este pe profit. Speranta edilului este ca alesii locali vor fi de acord cu decizia sa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...