Preturi tot mai mari la apartamente in Timisoara. La cat au ajuns locuintele noi

TIMISOARA. In ciuda faptului ca vremurile tulburi au temperat tranzactiile pe piata imobiliara, preturile apartamentelor continua sa creasca usor in marile orase, intre care si Timisoara.

CITESTE SI: Este criza de forta de munca la Timisoara, companiile au nevoie de cateva mii de angajati pe care nu-i gasesc. De unde ar putea veni salvarea. Video

Conform specialistilor in imobiliare, scumpirile au vizat in special locuintele noi.

La Timisoara, in luna martie, preturile apartamentelor s-au majorat, per ansamblu, comparativ cu luna anterioara, de la o medie de 1.464 de euro pe metru patrat util, la 1.465 de euro pe metru patrat.

Locuintele noi au inregistrat o crestere de pret de 2,2%, de la 1.511 la 1.544 de euro pe metru patrat.

Apartamentele vechi s-au ieftinit usor, cu aproximativ 0,2%, de la 1.449 la 1.446 de euro pe metru patrat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Preturile apartamentelor cresc, adică asa zice presa și agenții imobiliari, dar băncile zic ca cererile de credite au scăzut, în primele trei luni ale anului, cu peste 50% fată de aceeasi perioada a anului trecut. Sa credem ca cei cu „bani gheata” se înghesuie sa cumpere apartamente mai scumpe?

  2. Aiurea , sunt mii de apartamente noi nevandute…Presa in Romania a devenit o prostituata ieftina…

  3. Evident ca numarul de tranzactii scade iar preturile urmeaza acelasi trend pentru ca multi nu isi mai pot permite un credit nou la dobanzile actuale iar altii nu isi mai permit sa plateasca ratele la cel pe care il au. Oricum, factorul determinant la achizitia unui apartament este rata pe 25-30 de ani iar aceasta a crescut simtitor deci fie scade pretul imobilului respectiv fie scade dobanda dar sunt slabe sanse pentru asa ceva la cum a actionat BNR pana acum.

  4. Asta este speculatie si influentarea prin presa a credulilor. Toata industria este speculativa atat timp cat tranzactiile efective de la notari, anonimizate, nu sunt disponibile liber pe internet, pe baza de cod postal. O astfel baza de date ar da suport real la orice afirmatie de crestere sau scadere ,si ar elimina speculatiile si zvonurile. In toate tarile importante, exista o astfel de baza de date publice. Nu este greu de facut, tehnic, si notarii ar trebui fortati sa introduca toate tranzactiile imobiliare in 48 ore, sistemul automat anonimizeaza, si publica.

    • Ai dreptate privind baza de date a tranzacțiilor imobiliare. Si statul ar câștiga. Cate afaceri mincinoase ar fi descoperite!!!

  5. Inflatia, nu cererea

  6. Grabiti-va ! Se dau ca painea calda… 🙂

  7. Presa de azi este plătită sa publice la comanda, pe drumul meu pe care il fac zilnic văd case nevândute de mai bine de un an,l.