Noutati :

Prefectul il ataca pe primarul Timisoarei Nicolae Robu: Sa caute vinovatii in primarie si sa nu ceara ajutorul SRI

16 aprilie, 2014 - 12:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Salba de atacuri la adresa lui Nicolae Robu venite din partea prefectului de Timis Eugen Dogariu. Odata cu ruperea aliantei USL, si la nivel local s-au intetit divergentele intre fostii parteneri politici.

Dupa ce a anuntat ca trimite inapoi in Consiliul Local hotararea privind interzicerea firmelor private care sa ridice masini in parcarile supermarketurilor din Timisoara, pe motiv ca este ilegala, prefectul de Timis Eugen Dogariu ii atrage atentia lui Nicolae Robu asupra faptului ca in primarie are o proasta organizare care duce la situatii stanjenitoare.
A facut referire la faptul ca, dupa ce a dat vina pe CFR pentru intarzierea lucrarilor la pasajele Jiul si Popoa Sapca, pentru ca nu i-ar fi dat niste avize, reprezentantii de la caile ferate au precizat ca acestea erau de o luna in Primaria Timisoara

Rugamintea mea catre domnul primar e sa nu mai caute vinovati in alta parte. De fiecare data cand au fost cautati vinovati, s-au cautat in alta parte. In urma cu ceva timp s-a dat vina pe CFR ca nu exista avize, am constat ca… din cauza unei proaste organizari in primarie. De asemenea dl primar a mai cerut sprijinul SRI pentru niste caiete de sarcini. Rugamintea e ca dl primar sa caute vinovatii in apropierea lui. Toate aceste discutii pleaca de la modul in care se fac caietele de sarcini„, a declarat prefectul de Timis Eugen Dogariu.

Reprezentantul Guvernului a mai facut trimitere si la faptul ca nici pana in ziua de azi nu s-a lamurit situatia celui de-al treilea teren dat la schimb proprietarului Acvariului din centru, teren care nu e in proprietatea Primariei si, deci, nu putea fi oferit intr-o tranzactie de acest fel.

Au fost discutii cu terenurile date la schimb pentru acvariu. Unul dintre terenuri nu e in proprietatea primariei. Cred ca dl primar trebuie sa caute cine i-a spus ca acel teren este al primariei. Rugamintea e ca dl primar sa caute vinovatrii in primarie, asta in conditiile in care SRI nu are atributii in acest domeniu„, a concluzionat Dogariu.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu isi recunoaste o greseala

Primarul Timisoarei recunoaste ca a gresit atunci cand a cerut SRI sa intervina in cazul unei licitatii.

„Atunci a fost o greseala a mea, initial, ca am facut o nominalizare, si apoi am revenit si m-am exprimat in termeni generali, pentru ca aici are dreptate domnul prefect, prefectul primeste rapoarte de la SRI, ministrii si asa mai departe, primarii nu, si nici nu mi-am permis vreodata sa intreb SRI-ul sau sa dau eu dispozitii sau macar sugestii… Am venit cu un enunt general, pe care mi-l asum. Era un apel public, pentru ca nu vreau sa pierdem fondurile europene. Noi stam oricum foarte foarte bine, sunt convins ca nimeni nu ne intrece in tara. Avem peste 20 de proiecte pe care am reusit sa le punem in aplicare. Unele sunt finalizate, altele sunt derulare, ceea ce presupune tot atatea proceduri de achizitie publica. Este o performanta rara sa poti gestiona atatea proiecte”, a declarat Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...