Noutati :

Prefectul de Timis Eugen Dogariu iese la atac: Guvernul a dat bani pentru proiectele Timisoarei! Niciodata Nicolae Robu n-a venit la mine sa discutam despre oras

15 octombrie, 2014 - 12:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Atac dur la primarul Nicolae Robu! Prefectul de Timis Eugen Dogariu ii cere edilului sa recunoasca faptul ca Guvernul cofinanteaza cateva dintre proiectele mari ale Timisoarei si sa nu se mai planga ca orasul nu capata niciun leu de la Bucuresti.

L-as ruga pe domnul primar Robu, in iesirile lui bilunare in care povesteste de banii de la guvern pentru proiectele Timisoarei, sa vorbeasca de proiectele la care guvernul cofinantaeaza. Sunt 60 de milioane de lei la Pasajul Michelangelo, pentru pista de pe Bega, in centru istoric, pentru strada Stefan cel Mare, proiectul cu bicicletele in statiile RATT. Toate acestea au cofinantare din partea guvernului Romaniei. Cele 60 de milioane de lei„, a declarat Eugen Dogariu, prefectul de Timis.

Reprezentantul guvernului in teritoriu recunoaste ca unele dintre proiecte au fost semnate de cabinetele trecute, dar spune ca banii vin de la actualul Guvern.

Eugen Dogariu mai dezvaluie ca, de cand este prefect, primarul Nicolae Robu nu a venit niciodata sa discute cu el proiectele orasului.

In 2 ani jumate de cand sunt prefect si dumnealui primar, nu a venit la mine sa discutam despre proiectele judetului Timis. Nu sunt in campanie electorala, dumnealui e in campanie electorala. Nu am discutat cu dansul niciodata despre proiectele Timisoarei„, a mai spus Dogariu.

In replica, primarul Nicolae Robu sustine ca Guvernul nu a alocat niciun leu pentru Timisoara si ca toate cofinantarile sunt parte a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Domnul prefect este un om inteligent, care stie cum stau lucrurile, una este discursul mediatic, mai ales intr-o campanie electorala si alta este ceea ce stie si domnul prefect foarte bine, nu mă indoiesc. Eu am o parere buna despre domnul prefect. Guvernul nu a alocat niciun leu. Romania cand a aderat la UE, era un alt guvern atunci, nici nu mai conteaza, s-a angajat, pentru a fi eligibila pe finantari europene sa cofinanteze programe cu diverse cote parti. Pe unele e o cofinantare mai mica, pe altele o cofinantare mai mare. Vorbim despre un angajament al statului roman, nu al unui guvern sau al altuia. Nu se mai delibereaza niciunde daca se dau sau nu acesti bani, este un angajament deja luat in actele de aderare la UE si e ceva ce functioneaza automat. In momentul in care ai un proiect care ti-a fost aprobat, cand tu faci implementarea, automat, asa cum iti vin banii de la Comisia Europeana, iti vin si banii de la guvernul Romaniei, cota parte, de la bugetul statului roman, dar nu prin vointa guvernului in exercitiu. Nu are nicio legatura cu guvernul actual, dupa cum n-ar avea legatura nici cu un alt guvern, indiferent de coloratura politica si ce prim-ministru ar avea”, a declarat Nicolae Robu.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...