Noutati :

Politistii, cu ochii si urechile pe infractori! Politia Romana a cumparat un sistem de monitorizare a telefoanelor mobile

17 mai, 2013 - 10:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Prin acest sistem portabil achizitionat cu 2,8 milioane de lei, Politia va putea localiza, identifica si monitoriza telefoane mobile din retelele Orange, Vodafone, Cosmote si RDS&RCS.

„Sistemul foloseste metoda de simulare a unei celule reale a retelei de telefonie mobila. Sistemul are mobilitate totala chiar si in timpul functionarii, avand posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate in cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate intr-un cadru portbagaj auto de plafon”, se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei pentru achizitionarea sistemului, conform Gandul.info

Licitatia a fost initiata in decembrie 2012 si atribuita trei luni mai tarziu singurului ofertant, Syborg Informations systeme.
Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele tinta emit, colectarea, inregistrarea si memorarea intr-o baza de date a codurilor IMSI si IMEI, precum si ora si data inregistrarii.

Mai multe detalii AICI.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor