Noutati :

Planeta Venus tranziteaza discul solar. Fenomen extrem de rar este vizibil miercuri si de la Timisoara

5 iunie, 2012 - 08:55 AM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Unul dintre cele mai rare fenomene astronomice din Sistemul Solar, va fi partial vizibil, miercuri dimineata, si din Romania. Este vorba despre tranzitul planetei Venus pe discul solar. Afla la ce ora poti vedea fenomenul.

Institutul Astronomic al Academiei Romane explica faptul ca acest fenomen astronomic survine la intervale de timp de diferite, fiind ultimul tranzit ce va putea fi observat pana in anul 2117.

Potrivit Institutului Astronomic al Academiei Romane, din Romania va putea fi observata doar ultima parte a tranzitului odata cu rasaritul Soarelui in data de 6 iunie 2012. Cei care doresc sa urmareasca fenomenul sunt sfatuiti sa poarte ochelari speciali de eclipsa.

In secolul al XIX-lea fenomenul a fost observat de doua ori, in secolul al XX-lea, niciodata, in secolul al XXI-lea, a mai fost un astfel de fenomen, in 8 iunie 2004, acesta fiind al doilea. Urmatorul tranzit va putea fi observat abia in 2117.

Tranzitul planetei Venus pe discul solar va fi vizibil integral din Nordul si Estul Asiei, Vestul Oceanului Pacific, Australia si Nord-Vestul Americii de Nord. Tranzitul va fi deja in desfasurare la rasaritul Soarelui pentru aproape intreaga Europa, Estul Africii, Orientul Mijlociu si India – regiuni din care va putea fi observat sfarsitul evenimentului.

Soarele va apune in timpul tranzitului in Canada, Statele Unite si America Centrala. Tranzitul va fi invizibil, petrecandu-se in timpul noptii pentru Portugalia, Vestul Spaniei, Vestul Africii, Oceanul Atlantic si majoritatea Americii de Sud.

Institutul Astronomic al Academiei Romane a prezentat ultimele contacte ale planetei cu discul solar si ora de rasarit a Soarelui pentru mai multe localitati din Romania, la Timisoara – soarele rasare ora 5:46 / ultimul contact exterior – 7:55.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...