Pe Centura Sud Timisoara, firmele lui Umbrarescu monteaza un pasaj peste calea ferata. Foto

TIMISOARA. Operatiune complexa in zilele urmatoare pe soseaua de Centura Sud de la Timisoara. Incepe instalarea grinzilor la pasajul peste calea ferata din zona localitatii Chisoda.

CITESTE SI: O noua problema. O padure de 18 ha trebuie scoasa din fondul forestier si taiata ca sa poata incepe lucrarile in forta pe bucata lipsa din Autostrada Vestului, de nici 10 km, pe segmentul cu tuneluri pentru ursi, intre Lugoj si Deva. Ce interventii au facut pana acum firmele lui Umbrarescu. Video 

Lucrarile pentru finalizarea variantei de ocolire sunt in linie dreapta, iar muncitorii firmelor lui Dorinel Umbrarescu s-au concentrat in mai multe zone ale santierului in ultima perioada.

Pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, constructorul incepe saptamana viitoare montarea grinzilor la pasajul peste calea ferata din zona localitatii Chisoda. In total, la acest pasaj sunt 48 de grinzi, 12 sunt montate anterior si urmeaza amplasarea a 6 grinzi de 31,5 metri si 30 de grinzi de 26,5 metri fiecare.

Echipele antreprenorului sunt prezente in mai multe puncte ale santierului, pe raza localitatilor aflate pe traseul centurii: in zona str. Morand, Timisoara (km 0 al centurii), spre DN 59 Timisoara – Moravita, in zona localitatilor Chisoda si Giroc, zona Urseni, la intersectia cu drumul judetean Timisoara – Mosnita Noua, precum si in zona Ghiroda.

In ultima perioada au fost realizate umpluturi cu balast, stabilizari ale terenului, foraje pentru pilonii viitorului pasaj din zona Mosnita Noua, aprovizionari cu balast„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu isi exprima speranta ca Centura va fi gata chiar inainte de iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

CITESTE SI: Afli primul tot ceea ce se intampla cu adevarat important in Timisoara si in regiune cu Aplicatia de stiri Opinia Timisoarei. 3 tipuri de alerte te tin mereu conectat la evenimente. Descarca gratuit Aplicatia OT aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Stefan spune:

  CENTURA RUȘINII PE 2 BENZI UNDE NU SE MAI POATE DEPASII, 2023 CIRCULAM CU 70KMH ÎN SPATELE MASTODOANTELOR GRELE … DACĂ SE VA MENȚINE RITMUL MARII COLONIZĂRI HAOTICE… NICI 4 BENZI NU VOR FI SUFICIENTE CINDVA …

 2. @Ștefan spune:

  Nu-ți face griji, după terminarea centurii de vest și autostrada Timișoara -.Oravița pe drumul de țară de pe moșiile primarilor PSD-iști la data licitației din Giroc, Șag, Parța și Sâmihaiul Român vor merge numai câteva mașini între localitățile sus amintite!
  Petru Timișoara oricum nu ar fi avut nici o utilitate indiferent câte benzi ar fi avut inafară de scoaterea traficului greu din oraș și asta până la construcția centurii de vest care se va face la 4 benzi si a autostrăzii!

 3. Mafiotu spune:

  Firma lui umbrarescu intra în forță când încep lucrarile

 4. Stefan spune:

  Vroiam sa amintesc de jungla de interese care a contribuit clar la întîrzierea lucrărilor în așa hal…nici nu au fost aprobat proiectul pe cînd noii proprietari de terenuri.. visau deja noaptea la milioanele de euro. Circul des între Buziaș și Jimbolia… Groaza mă ia cînd ma gindesc sa o iau pe centura.. prefer Giroc-Chisoda-Utvin