Pacientii de la Spitalul Judetean din Timisoara, investigati intr-un tomograf nou-nout

TIMISOARA. Vesti bune pentru timisenii care merg sa fie investigati la Spitalul Judetean din Timisoara. Spitalul are tomograf nou-nout si a fost deja dat in folosinta. Banii au venit de la Ministerul Sanatatii.

Aparatul a costat 1,7 milioane de lei. Cel vechi nu mai putea fi folosit, spune managerul Judeteanului, deoarece s-a stricat, iar reparatia lui ar fi costat jumatate din pretul unuia nou. Noul tomograf a intrat mai demult in posesia spitalului, insa nu a putut fi pus in functiune mai devreme.

„Acest aparat nu il iei si il amplasezi pur si simplu undeva. Am avut nevoie de o serie de acte. Posibilitatile de investigare sunt deosebite, creste calitatea actului medical”, a spus medicul Gheorghe Noditi, directorul Spitalului Judetean.

Noua aparatura are 16 slide, spre deosebire de cea veche, care avea numai 1. Pe langa faptul ca va creste calitatea medicala si rezultatele vor ajunge mult mai repede la pacient, Noditi spune ca iradierea pacientului va fi mai redusa. Se pot vedea arterele, dar si venele, mult mai clar. In plus, pacientii vor fi preluati direct din ambulatoriu, iar leziunile lor vor putea fi analizate de la o distanta de  doar 3 milimetri.

Potrivit medicilor de la Judetean, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, vrea sa doteze spitalele din vestul tarii pentru a ii convinge pe pacientii romani sa nu mai plece in Ungaria sa se trateze. La Spitalul Judetean din Timisoara va ajunge in viitorul apropiat si un tomograf pentru investigatii oncologice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.