Omul cu basca de fier…

Eugen Manole

Am fost tentat sa-mi incep materialul cu: “Nu cred ca cineva isi da seama de dimensiunea <<cutiei milei>>, cutie deschisa odata cu demonstratia in forta de la frontiera de vest”….Care cutie, mai fratilor ?! Asta-i o adevarata pestera! Mamaaa, cata evaziune si coruptie a fost demascata….!

Nu toti vamesii trebuie “bagati” in aceeasi oala. in urma cu 14-15 ani am lucrat ca si agent comisionar vamal, intocmeam documentele de import/export si le prezentam vamesilor. Daca avea clientul buget de protocol, lucrurile se miscau intr-un anumit fel, daca nu… asteptai ceva mai mult pana se termina operatiunea. Printre vamesi, ca peste tot, exista oameni si oameni, am cunoscut vames care si-a baut si ultimul ban din buzunar impreuna cu mine si am cunoscut si vames care avea “suspiciuni” tot timpul, adica facea control amanuntit al mijlocului de transport, pana intr-o zi cand l-am trimis la psihiatru, prea avea suspiciuni tot timpul. N-aveai ce sa-i reprosezi omului, era tip-top, ca la manual, atata corectitudine si suflatura in iaurt n-am vazut in viata mea. Mi-am spus atunci, “Dom-le, asta o sa ajunga departe cu atitudinea asta….” .si a ajuns, a ajuns intr-unul dintre elicopterele de la Stamora. Probabil ca o data cu trecerea anilor, o data cu rutina care si-a pus amprenta pe el, vigilenta i-a mai scazut sau, poate, pur si simplu mi-a ascultat sfatul si s-a dus la un psihiatru care l-a tratat de suspiciuni……..mhh, nu prea cred.

stiti care-i diferenta dintre vamesul bun si vamesul rau? Vamesul bun nu stabileste o suma, ca un mercurial, vamesul bun are in vocabular cuvantul “multumesc” si nu in ultimul rand, vamesul bun este foarte bine pregatit profesional….in pozitie antagonica este vamesul rau sau prost (cam tot aia).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fostule comisionar vamal, esti praf…mai bine cu basca de fier decat cu „dangatul” a gol ca in cazul tau.Pai mai, cadavru cu puls urat mirositor ce esti, incearca si tu cabinetul psihiatric, idiotule, ati remarcat scarbiti cititori ca hermafroditul asta isi vorbeste la persoana a III-a??

    • N-am inteles nimc din postul lui „moravita”, desi l-am citit de 3 ori. Dmnule vames, ai cedat psihic sau ce naiba baiguiesti acolo? Acesta e limbajul pe care l-ati invatat la scoala postliceala de vamesi? „Cadavru, mirositor, idiot” etc? Rusinica, rusinica!

    • beei, la tine nu afluierat inca arbitrul???? Poate primesti cartonas rosu la procesul etapei….se cam dau reluari de faze acolo! cine stie….

  2. Domnule Eugen Manole,
    Ati reusit sa inflamati tărâţtele in capul acestor primitivi, lacomi si analfabeti despre care vorbiti mai sus. Nu va deranjeaza ca va injura toti vagabonzii?! De ce nu scrieti doar despre Timisoara, Banat si toate lucrurile frumoase din jurul nostru, fiindca atunci cand o faceti, o faceti foarte bine! Iar daca e sa va injure subiectii articolelor atunci macar faceti-ne pe noi, cititorii, sa radem de ei, doar sunteti calificat!