Noutati :

Office Feng Shui – succesul in afaceri! Amenajarea birourilor e o regula pentru managerii marilor companii multinationale

17 septembrie, 2011 - 05:11 PM
Autor: Silvia Staia      
Categorie: IT
1

In Feng Shui amenajarea biroului este foarte importanta daca dorim succesul in afaceri sau in profesia noastra.

O multime de companii gigant la nivel mondial, cum ar fi Virgin, Nike, FedEx, Orange, Motorola sau McDonalds aplica principiile feng shui si rezultatele sunt evidente. Chiar si oamenii mari de afaceri ca Donald Trump sau Bill Gates au angajat specialisti in feng shui pentru ca vietile lor sa fie prospere si fericite.

De exemplu, faimoasa cladire Trump Tower a fost construita cu fata inspre Central Park in New York, ca sa primeasca toata energia pozitiva din natura pentru prosperitate si succes.

Pentru eliminarea energiei ucigase ce vine de la trafic, in fata cladirii este asezat un glob din metal. Si o serie de celebritati sunt adeptele principiilor feng shui: Madonna, George Clooney, Julia Roberts, Oprah, Sting, Tommy Hilfiger sau Carmen Electra.

Cum asezam mobilierul de birou ?

Indiferent ca avem un birou de manager, patron, freelancer sau angajat, regulile sunt, in mare, aceleasi. Ar fi bine ca masa de birou sa aiba forma rotunjita, dreptunghiulara sau de rinichi, pentru ca energia sa curga natural pe langa ea. Ultimul lucru pe ca ni-l dorim este ca sa ne lovim intr-un colt al biroului, ceea ce ne-ar produce un disconfort fizic si psihic tradus in lucruri ce merg prost. Scaunul pe care stam trebuie sa fie foarte stabil, sa stea cu spatele la un perete solid sau sa aiba un spatar mare, ca cele de director.

Aceasta semnifica siguranta si stabilitate in cariera. Biroul trebuie sa fie in asa fel pozitionat in incapere, incat noi sa vedem usa de la intrare. Altfel, invitam oamenii sa profite de noi sau putem da cu piciorul la oportunitati in afaceri. Este indicat sa nu stam in linie dreapta fata de intrare, cu fata la un perete sau sub o fereastra, atunci cand suntem asezati la birou, pentru a evita vulnerabilitatea. Daca nu putem muta biroul, atunci putem pune o oglinda pe perete sau pe masa, astfel incat sa vedem cine intra in incapere.

Ce remedii feng shui alegem ?

Toate obiectele si lucrurile ce ne inconjoara au o anumita energie. In feng shui, aceasta energie ar fi bine sa coincida cu ceea ce ne dorim in viata. Regula de aur este curatenia. Dosarele, ziarele, actele sau gramada de hartii de pe birou trebuie sa dispara imediat, pentru ca aici se blocheaza energia vitala. Oportunitatile si posibilitatile de a primi bani, o avansare sau un nou loc de munca sunt, de asemenea, blocate. Dupa ce am facut ordine, stabilim zonele de interes din birou. Telefonul, calculatorul, cartile de vizita se aseaza in partea de nord-est ce corespunde persoanelor de ajutor sau in partea de sud-est a prosperitatii.

Pe masa de birou trebuie sa stea o broscuta cu trei picioare (o gasim in magazinele specializate) care se uita inspre intrare ca sa atraga oportunitatile. Diplomele sau fotografiile cu persoane influente se aseaza in partea de sud, unde este zona recunoasterii, a reputatiei si a faimei. Pentru cei care se bazeaza in munca lor pe creativitate, in vest pot fi puse fotografii ale copiilor sau imagini ale proiectelor sau telurilor de viata.
Plantele sunt un remediu foarte bun pentru birou, daca sunt sanatoase si plasate in numar par. Cele mai norocoase sunt cele cu frunze mici si rotunde ce se aseamana cu monedele, orhideele violete, ficusul si bambusul.

Carti de vizita norocoase

Modul in care facem designul cartilor de vizita ne poate ajuta in profesia noastra. Iata cateva lucruri de care sa tinem cont:
–    logo-ul companiei sa contina cele cinci elemente, lemn, foc, pamant, metal, apa, reprezentate prin culori si forme
–    numele firmei trebuie sa specifice clar activitatea sau serviciile prestate
–    un scurt slogan ce face firma unica
–    aranjarea informatiilor pe cartea de vizita, de ex. partea de sus reprezinta cresterea, increderea, puterea, faima, succesul, deci aici scriem tot ce este important. Daca numele firmei apare in partea de jos exista doar 5% sanse ca ea sa reziste mai mult de 5 ani. Daca scriem numele nostru jos, atunci vom cara multe greutati in business.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. staia, mama, oare de ce nu te-a luat bucur cu el prin siberia pe unde joaca? pe bune, cat mai ametesti lumea cu sportul asta hai-hui, feng-shui?