Oaza spectacol din Iulius Town Timisoara. O gradina ca-n filme de 8,7 milioane de euro

Timişorenii mai au foarte puţin de aşteptat până când se vor relaxa în cel mai spectaculos parc din Timişoara, amenajarea Iulius Gardens apropiindu-se de finalizare. Spațiul verde din inima Iulius Town, primul proiect mixt din vestul țării și cea mai mare investiție în real estate din regiune, în valoare de peste 220 de milioane de euro, a companiilor IULIUS și Atterbury Europe, va fi deschis publicului odată cu inaugurarea primei etape a ansamblului.

Iulius Gardens a presupus o investiție în valoare de 8,7 milioane de euro şi lucrări complexe de amenajare, fiind realizat de la zero peste noua parcare subterană din proiectul mixt. Parcul a fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România, fiind gândit ca un spațiu care aduce timișorenii împreună, pentru recreere şi socializare, incluzând posibilități numeroase de entertainment pentru întreaga familie.

Peisagiștii au integrat în parcul din ansamblul Iulius Town peste 1.400 de arbori maturi, cu vârste de până la 60 de ani și înălțimi de până la 13 metri, aduși special de la pepiniere din Italia, cu peste 500 de autocamioane. Tei, fagi pendulari și piramidali, platani, arțari, stejari, castani, brazi, pini, carpeni, magnolii și alte specii, impresionante prin dimensiuni, coloritul frunzelor sau forma coroanelor, înfrumusețează întregul areal.

Oaza de verdeață este completată cu peste 10.000 de arbuști, de talie mare și medie, iar spectacolul de culoare este oferit de cele peste 45.000 de plante decorative: azalee, hortensii, trandafiri, camelii, wisteria, buxus, călini, forsythia și altele. Vizitatorii se vor putea destinde citind o carte pe iarbă, parcul beneficiind de suprafețe generoase acoperite cu gazon special, care permite traficul intens. Plantele sunt menținute verzi cu ajutorul unui sistem de irigare automatizat, care folosește apă pluvială, colectată într-un bazin special.

Iulius Gardens integrează și elemente de peisagistică inedite, așa cum este lacul central, ce se întinde pe o suprafață de 800 mp, care va fi animat de o micuță cascadă și de vegetație specială. De asemenea, va fi străbătut de un pod de lemn, de unde vizitatorii se pot delecta cu priveliștea asupra parcului.

Pe lângă peisajul natural, impresionant prin diversitatea și densitatea plantelor, timișorenii se vor bucura și de piațete pentru evenimente, alei de promenadă, dar și de numeroase restaurante și cafenele amenajate tematic, cu terase și panoramă spre spațiul verde.

Pentru copii, principala atracție va fi caruselul venețian supraetajat, fabricat special pentru Iulius Town Timișoara de către un producător italian cu o experiență de peste 50 de ani în industria parcurilor de distracție. Cei mici vor fi însoțiți în călătoria lor de figurine din povești. În timpul iernii, patinoarul va fi un magnet pentru timișoreni, indiferent de vârstă.

Cea mai mare zonă de cumpărături din afara Capitalei

Iulius Town este un ansamblu mixt dezvoltat în jurul Iulius Mall, în centrul Timișoarei. Proiect de regenerare urbană unic, Iulius Town oferă locuitorilor din regiune cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, de peste 120.000 mp, dar și un pol regional de business, în cele trei imobile office clasa A operaționale fiind deja prezente mari companii din IT și Automotive. În prezent, se lucrează și la UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu 155 m, 27 de niveluri și o suprafață închiriabilă de 52.000 mp.

Prima etapă de dezvoltare include: 450 de magazine, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, numeroase restaurante şi cafenele tematice, un parc, un centru de evenimente cu trei săli ultramoderne, 100.000 mp de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Geta Bioenergeta spune:

  Dar totusi, ce suprafata va avea aceasta minune de parc, va fi aceeasi cu cea anuntata la inceputul demararii lucrarilor, adica 5,5ha?

  https://www.debizz.ro/openville-timisoara-cel-mai-mare-pol-de-business-retail-si-entertainment-din-vestul-romaniei-va-fi-inaugurat-trimestrul-patru-al-anului-2018/

 2. Olivia spune:

  Într-adevăr, sînt construcții frumoase executate intr un ritm uluitor , dar pentru romanul obișnuit,preturile sînt prohibitive si in plus , prin concentrarea produsă aici , multe zone centrale din oraș si au pierdut atractivitatea , dar trebuie sa fim bucuroși de asemenea investitii , din ar fi de dorit si investitii in tara in domeniul industrial , al producției industriale , făcute de investitori români .

 3. Pavel spune:

  Se „toarnă” acum un parc asfaltat imens, în fața clădirii UBC3, negru si frumos. Oare in planul initial si in multele extrase de grădini luxuriante, l-au inclus si pe acesta? :))

  Dar are si câțiva copaci din loc în loc, pai asta e cel mai mare parc asfaltat din Europa, nu?

 4. Timișorean spune:

  Bravo, sper că în faza a doua să se construiască un hotel afiliat un vrând de renume: Hilton, Sheraton sau Mariott, lipsesc brandurile hoteliere in Timișoara.

 5. Gogu spune:

  Da,restaurante și cafenele că nu avem destule..

 6. Mosnico spune:

  Nu vad sa scrie nici unde advertorial, miroase a reclama mascata

 7. Alin spune:

  Văd rectificări cam mari față de planurile inițiale. Înainte proiectul mai prevedea și un hotel de brand mondial, un Fresh Market, un lăcaș de cult, ba chiar un Shopping Street. Acum doar mall, birouri, parcul și atât, doar orientare spre profit. Cam mari modificări.

 8. gheo spune:

  nu vad unde is zece mii de arbusti si o mie sapte sute de arbori in pozele alea. Poate daca includeti si parcu botanic. Oricum insignifiant intr-un oras de juma de milion. Taie robu mai mult intr-un an daca se chinuie.

 9. zet spune:

  Ca e mare sau mic parcul,nu ma intereseaza.E privat pe teren privat,construit cu fonduri private.Ca nu s-a construit hotel iar nu ma intereseaza,Ca nu sunt zeci de mii de arbori pe un teren privat(o curte ,ca sa inteleaga toata lumea) nu e treaba mea.Asa cum nu ma intereseaza de ex daca robu are sau nu copaci in curtile caselor lui.Faptul ca aici se concentreaza atractiile care ma determina sa vizitez locatia in dauna „centrului” Timisoarei ma bucura .Este linga domiciliul meu.Nu cred ca este interzis ca cineva sa deschida o alta afacere in alt loc din Timisoara.
  Bravo investitorului !
  Cui nu ii place,poate sa se plimbe in Parcul Central,cu vaporetto pe Bega sau cu microbuzele electrice .Succes

 10. zet spune:

  Multumesc,pt.faptul ca a aparut instant comentariul meu si nu a fost cenzurat asa cum se intimpla cu alte publicatii online.