O tara importanta din Europa a interzis complet folosirea pungilor de plastic in comert

O mare tara europeana a decis, vineri, ca folosirea pungilor de plastic in activitatea comerciala sa fie total interzisa incepand cu anul 2016, iar folosirea tacamurilor si a veselei de unica folosinta, incepand cu anul 2020.

Masura adoptata de Parlamentul Frantei priveste atat pungile disribuite gratuit prin marile magazine, cat si cele livrate contra cost sau in schimbul unei taxe, cu care sa fie finantate unele activitati privind protectia mediului, conform La Tribune.

Masura este luata ca urmare a propunerii guvernului, care a constatat ca, in conformitate cu evidentele pe anul 2011, in acel an s-au folosit 700 de milioane asemenea pungi, dupa ce in 2002 consumul fusese de 10,5 miliarde de pungi.

Aceasta scadere spectaculoasa a consumului de pungi din plastic se datoreaza atat unor recomandari de specialitate emise la timpul sau, cat si modului in care au lucrat pe aceasta linie organizatiile non-guvernamentale. A fost un prim pas.

Succesul lor incurajeaza acum statul sa faca pasul al doilea, emitand o reglementare categorica, menita sa determina industria, comertul si populatia la renuntarea totala.

Sursa: ziare.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.