Noutati :

O sansa pentru copiii din familii defavorizate.La Timisoara a fost reabilitat din bani europeni un Centru de zi pentru ei

24 aprilie, 2014 - 06:39 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA.Centrul de zi al Protectiei Familiei si Copilului din Timisoara este echivalentul unui after school. Aici copiii pot merge dupa orele de la scoala pentru a desfasura diverse activitati. Datorita reabilitarii, capacitatea lui a crescut la 45 de locuri.

Copiii care provin din familii sarace, in care exista suspiciuni de violenta domestica, cu parintii plecati in strainatate sau cu multi frati si surori pot veni la centrul de zi al Protectiei Familiei si Copilului.

„Aici copiii sunt ajutati la rezolvarea temelor, servesc o masa calda de la cantina de Ajutor Social si se fac activitati de bricolaj, desen … Sunt copii intre 6 si 16 ani, integrati in sistemul scolar. Daca nu sunt, facem demersuri pentru a fi integrati in scoala. In prezent avem inscrisi 33 de copii si vrem sa ajungem la 45. Cei care au nevoie pot sa ne solicite si atunci se intocmeste o evaluare pe baza unei anchete sociale, un plan de serviciu prin dispozitia primarului, se semneaza un contract cu serviciul nostru si copiii pot beneficia de servicii de tip centru de zi sau de consiliere. Sunt gazduiti la noi pana la ora 16.00 iar vinerea pana la ora 17.00” a spus Mihaela Buzila, sef serviciu.

Proiectul intitulat „Proiectarea, modernizarea si echiparea Serviciului pentru protectia copilului si a familiei„ a avut initial valoarea de 1,5 milioane de lei dar in urma licitatiei a fost implementat cu 1 milion de lei. Prin proiect s-a reabilitat complet ansamblul de cladiri care gazduia pana acum centrul de zi, cu montarea unui lift exterior, achizitionarea de echipamente, amenajarea a doua sali de clasa, a unei sali de club si a trei cabinete.

„Dincolo de utilajele si echipamentele obisnuite, aici sunt si unele mai speciale, achizitionate tot in cadrul proiectului . Lucrarile au inceput in 20.05.2013 cand a fost emis ordinul de incepere si au fost finalizate in 28.03.2014, respectandu-se termenul contractual. Ma bucur de aceasta noua realizare. „ a declarat primarul Nicolae Robu.

Serviciile oferite de Centrul de zi sunt in totalitate gratuite.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine beneficiază de acest serviciu șanț și eu an aceasta situație