Numai la noi zanatecul e egal cu omul ordonat! Propunerea surpriza pentru parintii care isi vaccineaza copiii, dezvaluita de dr. Mihai Gafencu in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara

TIMISOARA. Nu trebuie condamnati parintii care refuza sa-si vaccineze copiii, ci aceia care nu s-au preocupat sa-i informeze profesionist, a sustinut medicul primar pediatru Mihai Gafencu de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, din studioul HDV.

Editia de aseara a fost urmarita de aproape 13.000 de oameni.

CITESTE SI: Vracii s-au unit cu lupta antivaccin! Explicatiile medicului Mihai Gafencu in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara 


Doctorul Mihai Gafencu a vorbit deschis despre legea vaccinarii si a dezvaluit ca medicii iau in calcul propunerea ca acei parinti care isi imunizeaza copiii sa fie recompensati, asa cum se intampla in alte tari.

Sunt pentru obligativitatea vaccinarii. De ce nu incercam sa facem o apreciere a parintilor care isi vaccineaza copiii? In primul rand sa avem vaccin, supraveghem medicii, apoi ne uitam la parinti si, cand ne uitam, nu-i pedepsim. Ii stimulam. Un parinte care vine la control, ii face copilului vaccinurile, de ce sa nu fie cu 3 la suta mai putin platitor de impozite decat un om care ia bani de la stat, tata e alcoolic si consuma rezervele statului, mama e somera de 5 ani si nici la controale nu se prezinta. Exista in multe tari din lume sisteme de recompense pentru omul ordonat. Numai la noi zanatecul e egal cu cel ordonat. Numai la noi toti beneficiem de acelasi tip de asigurare, sunt reminiscente comuniste care nu intereseaza oamenii politici„, a sustinut medicul Mihai Gafencu in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI.

Medicul spune cu convingere ca situatia actuala din Romania, in care un numar insemnat din randul populatiei e nevaccinat, nu trebuie pusa pe seama cetatenilor.

Parintii nu trebuie condamnati, ci sprijiniti, informati si ajutati. Oamenii si-au pierdut increderea intr-o tara in care tagma medicilor e blamata. Noi suntem acuma un pericol pentru vecini. Sunt oameni care cauta importanta si vorbesc prostii pe diverse teme. De ce sa-i ascultam pe aceia si sa nu ascultam medicii? Daca iti cer parerea, ma duc si te contest, fac de capul meu? Si-au pierdut increderea in medicul lor„, spune cu mahnire Mihai Gafencu.

Doctorul sustine cu tarie ca parintii trebuie sa inteleaga ca odata intrat in comunitate, copilul apartine si ei, iar asta inseamna responsabilitate.

Un copil nu mai apartine, din momentul intrarii in colectivitate, doar familiei. Copilul apartine comunitatii aceleia. S-au facut studii de zeci de ani. Cand copilul intra in gradinita, intr-o saptamana se echilibreaza toata flora microbiana virala a celorlalti copii. Pe cale aerogena se transmit bolile astea ale copilariei si atunci, eu intrand in comunitate cu copilul meu nevaccinat alaturi de alti copii nevaccinati, atunci modific comunitatea de copii si il fac pe al unuia care are 3 boli, cu o imunitate incercata, sa-l plesneasca o infectie care e prevenibila. Daca 3 copii sunt in gradinita si nu-i vaccinam. Unul se alege cu o rana superficiala, face o complicatie, se intoarce dupa tratament in comunitate, nevaccinat, si ia boala altora si moare. Cine e responsabil?„, s-a intrebat retoric medicul pediatru.

Medicul pediatru a oferit un exemplu in sprijinul convingerii sale ca totul tine de educatia medicala a oamenilor in privinta vaccinarii.

Daca ai decis sa-ti tii copilul cu paduchi, te lasa intr-o comunitate? Paduchii nu-s mortali, dar ti-l trimite acasa. Daca pentru paduchi, care nu ti-l omoara, reactionam asa, de ce sa nu facem la fel si cu boli care ni-i omoara?„, a spus Mihai Gafencu.

Principalul vinovat ca mor copiii pe capete in spitale din pricina rujeolei, intr-o Romanie a secolului 21, este statul care nu s-a preocupat de informarea oamenilor si nici de aprovizionarea cu vaccinuri.

Cata vreme organele statului nu si-au facut datoria, oamenii astia n-au fost informati corect, acum sa le scoti lor ochii? Medicul de familie sta in fata parintilor si le spune de 5 ani ca n-are vaccinuri. Ce sa intelaga parintele? Tot parintele, medicul de familie sa fie condamnat?„, a spus revoltat Mihai Gafencu.

Medicul primar pediatru nefrolog si toxicolog Mihai Gafencu a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, avandu-i ca moderatori pe Petre Nicoara si Ciprian Voin. Toti cei care au urmarit transmisia au putut pune intrebari in direct, care i-au fost mai apoi adresate invitatului, in limita timpului.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Mihai Gafencu, medic primar pediatruParticipa si tu la singura emisiune interactiva transmisa pe Facebook din #Timisoara punand in direct intrebari invitatului din aceasta seara.Moderatori: Ciprian Voin si Petre Nicoara*Emisiune transmisa LIVE din Studioul HDV Timisoara

Posted by Orasul Timisoara on 4 Mai 2017

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.