Noi serii de cursuri acreditate, solicitate pe piata muncii la CCIA Timisoara

TIMISOARA. CCIA Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează noi serii ale unor cursuri acreditate, solicitate pe piața muncii, după cum urmează:

  • EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE ȘI DE COEZIUNE EUROPENE -Cod C.O.R. 242213

Perioada: 7 – 16 iunie 2021

Program: luni-vineri, orele 16.30-19.30

Taxă de participare: 1000 lei / pers. 

– 10% reducere pentru membrii CCIA Timiș

– 10% reducere pentru absolvenții cursului „Manager Proiect” din cadrul CCIA Timiș

– 20% pentru șomeri, în baza adeverinței de șomaj.

Reducerile nu se cumulează.

Cui se adesează cursul:

Instituțiilor publice, companiilor, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă, membrilor echipei de proiect care, la finalul programului, vor obtine competențe/abilități specifice necesare scrierii unei cereri de finanțare pentru un proiect de succes.

Structura cursului:

Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesării si obţinerii surselor de finanţare,  indiferent de tipul de program sau sursa finanțării.

  • Care sunt programele de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției;
  • Care sunt pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile;
  • Cum se completează o cerere de finanțare;
  • Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene;
  • Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale;
  • Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

Cursul este autorizat  de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș. Diplomele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

  • INSPECTOR ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ (SSM) – Cod C.O.R. 32572.

Perioada: 7 – 25 iunie 2021

Program: luni-miercuri (prezență la sală) între orele 16.00-20.00; joi-vineri (timp alocat pentru realizarea lucrării practice)

Taxă de participare: 900 lei / pers.

Taxa poate fi achitată în două rate ca persoană fizică. Se acordă 10% reducere pentru membrii CCIAT.

Condiții minime de acces:  Studii în învăţământul liceal filieră teoretică în profil real sau filieră tehnologică în profil tehnic.

Formator: Doina POPEȚ, inspector de muncă ITM

Cui se adresează cursul?

Specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă, în conformitate cu normele generale de protecție a muncii.

Tematica abordată  pentru nivel mediu (80 ore):

Cadrul legislativ general; Criterii generale pentru evaluarea riscurilor; Organizarea activității de prevenire; Acțiuni în caz de urgență; Planuri de urgență și evacuare; Elaborarea documentațiilor necesare desfașurării activității de prevenire și protecție; Evidențe și raportări în domeniul SSM; Aplicații practice.

IMPORTANT!

În cadrul cursului se prezintă legislația privind utilizarea substanțelor și a preparatelor chimice periculoase cât și obligațiile angajatorilor care le utilizează în desfășurarea activității:

– Regulamentul CE 1907/2006-REACH privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice;

Regulamentul CE 1272/2008 (CLP) privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor chimice;

Directive europene transpuse în legislația națională, alte prevederi legislative naționale: agenți chimici periculoși, modul de gestionare a riscului chimic, importanța și utilizarea fișelor cu date de securitate, metode de evaluare a riscului chimic.

Cursul este autorizat  de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș.

SUPLIMENTAR se eliberează un certificat neacreditat care atestă parcurgerea modulului privind legislația substanțelor periculoase.

Diplomele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

 Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT (CRAFT), Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informații și înscrieri:

Direcția Formare și Perfecționare Profesională, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 117.

Tel. 0256-219 172, e-mail: [email protected], Adriana Leș – specialist formare profesională

Tel. 0720 444 121, e-mail: [email protected], Tania AVRAMOV – Manager DFP

Informații detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.