Noutati :

Nicolae Robu despre salariul soferului sau, de aproape 10.000 de lei pe luna: ‘Vasile munceste mult si e om cu studii superioare. Are master cu nota 9.98’. Marirea lefurilor in primarie abia urmeaza

14 februarie, 2018 - 11:00 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
24

TIMISOARA. Reactie nervoasa a primarului Nicolaae Robu dupa publicarea salariilor unor sefi din Primaria Timisoara de catre opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Salariile marite ale sefilor din Primaria Timisoara. Vasile, soferul lui Nicolae Robu, are aproape 10.000 de lei pe luna 

Edilul recunoaste ca acestea sunt lefurile subalternilor sai, insa tine sa precizeze, in maniera proprie, ca ele sunt la nivelul anului trecut si nicidecum cele majorate cu decizia guvernului. Ceea ce inseamna ca marirea de salarii in primarie abia urmeaza.

Cu alte cuvinte, daca salariile publicate de opiniatimisoarei.ro vi se pareau mari, ele vor fi imbunatatite incepand din aceasta luna.

Colegii de la Realitatea TV i-au cerut edilului sef al Timisoarei sa comenteze lefurile sefilor din primarie, moment in care Nicolae Robu s-a dezlantuit la adresa opiniatimisoarei.ro.

Preluati de la niste terchea-berchea care se pretind jurnalisti tot felul de prostii. Salariile in Romania in administratia publica sunt stabilite prin hotarare de Consiliu Local, deci sunt publice. Nu au descoperit ei nimic, ba dimpotriva vorbesc prostii si comunica date neadevarate. Nu s-a facut nicio majorare de salarii. Primaria Timisoara este una din primariile cele mai moderate. Daca v-ati documenta ati vedea ce salarii sunt la alte structuri, de exemplu la Consiliul Judetean Timis, cu mii de lei mai mari. Salariul Primarului este stabilit prin lege, nu si l-a stabilit primarul„, a spus Nicolae Robu la Realitatea TV.

Apoi edilul confirma ca datele oferite de opiniatimisoarei.ro sunt perfect adevarate.

Eu iau in mana circa 11.000 de lei si consider ca as merita mult mai mult dupa cantitatea si calitatea muncii. Eu muncesc zilnic circa 12-14 ore si stie toata Timisoara lucrul acesta. De-asta oamenii ma apreciaza, ma voteaza si ma revoteaza. Iar soferul meu castiga 6.500 in mana si nu este sofer. Lucreaza 14 ore cot la cot cu mine sau cat e cazul„, confirma Nicolae Robu.

Ieri, opiniatimisoarei.ro preciza ca salariul brut al primarului este de 16.313, adica 11.442 in mana, asa cum el insusi recunoaste. La fel in cazul soferului Vasile Paraschiv, opiniatimisoarei.ro preciza ca leafa este de 9.384 de lei brut, adica 6.582 de lei in mana.

Cat despre soferul Vasile Paraschiv, edilul sustine ca salariul este perfect justificat, intrucat acesta munceste mult si are si studii superioare.

Vasile este, in paralel, seful Serviciului de zi specializat si control acces in institutii al Politiei Locale. Are timp, pentru ca, daca ne-am pune mintea in functiune am intelege ca primarul nu se plimba 8 ore sau 12 ore pe zi. Soferul e la volan atata vreme cat primarul se deplaseaza, iar in restul timpului el nu poate sa someze, cum poate fac altii. Dar nu aceea e problema. Il valorific la maxim. El face si munca aceasta de coordonare si control acces in cladirile in care avem abilitarea sa facem asa ceva, noi si Politia Locala. Este un om cu studii superioare, inclusiv cu masterat, cu media 9.98, care lucreaza cu constinciozitate 12-14 ore pe zi„, il apara Robu pe soferul sau.

Intrebat cum e posibil ca sefa de la Resurse Umane sa castige mai mult decat primarul la Timisoara, Nicolae Robu a dat vina pe legislatie.

A fost o aberatie in legislatie. Inainte eu eram cam pe locul 60 in primarie. Vi se pare ca ar fi fost normal asa ceva? Dincolo de pregatirea mea. Eu, pana una alta, am cele mai inalte titluri academice, inclusiv Doctor honoris causa in Franta, dar munca si rezultatele conteaza. Am rezultate prin munca pe care o depun cinstit, corect in folosul Timisoarei„, a mai declarat Nicolae Robu.

Iata cu cati bani pleaca in fiecare luna unii sefi din Primaria Timisoara!

Nicolae Robu, primar – 16.313 lei brut (salariu PMT) + 17.332 lei brut de la UPT unde continua sa tina cursuri

Dan Diaconu, viceprimar – 14.500 lei brut (salariu PMT)

Farkas Imre, viceprimar – 14.500 lei brut (salariu PMT)

Rodica Aurelian, sef Seviciu Resurse Umane – 18.060 lei brut (salariu PMT) + 436 lei (de la o directie din subordinea primariei)

Simona Dragoi, secretar – 12.885 lei brut (salariu PMT)

Robert Kristof, city-manager – 11.000 lei brut (salariu PMT) + 185 lei (de la alta institutie din subordine)

Adrian Bodo, sef Directia Fiscala – 10.656 lei brut (salariu PMT)

Cultia Chis, sef Directia Tehnica – 15.345 lei brut (salariu PMT) + 2.700 lei (de la o societate din subordine)

Catalin Iapa, consilier al primarului – 5.100 lei brut (salariu PMT) + 2.612 lei (alte insitutii din subordine)

Sanda Grebla, consilier – 4.273 lei brut (salariu PMT) + 3.146 lei (de la o societate din subordine)

Ioan Nasleu, consilier al primarului – 5.200 lei brut (salariu PMT) + 3.100 lei (de la o societate din subordine)

Ioan Goia, director RATT – 10.157 lei brut (salariu RATT)

Vasile Paraschiv, soferul lui Nicolae Robu – 9.384 lei brut (salariu de la Politia Locala, de unde e detasat la primarie)

Dorel Cojan, sef Politia Locala – 10.902 lei brut (salariu Politia Locala) + peste 6.000 lei (pensie MAI)

Rodica Cojan, sef Directia de Asistenta Sociala – 11.580 lei brut (salariu PMT)

O noua majorare de salarii este asteptata in Primaria Timisoara.

UPDATE: Dupa ce stirea a fost preluata de toata presa nationala, Nicolae Robu s-a dezlantuit inca o data la adresa jurnalistilor opiniatimisoarei.ro, si nu numai. De asta data, pe pagina sa de Facebook.

„O NOUĂ DEMONSTRAȚIE DE PENIBIL A UNOR PRETINȘI JURNALIȘTI!

Nu cu mult timp în urmă, spuneam, cu gust amar, că presa, presa care, în opinia mea, ar trebui să joace un rol extrem de important în societate, a ajuns împânzită de indivizi și individe fără minte și fără caracter, care, în loc să informeze, dezinformează, calomniază, de cele mai multe ori. Ei bine, ieri sau alaltăieri, un astfel de neisprăvit care se pretinde jurnalist, a prezentat drept mari descoperiri salariile angajaților Primăriei Timișoara, salarii stabilite prin hotărâre de consiliu local –deci: publice, o dată cu respectiva-, iar în cazul Primarului, prin lege, publică și aceasta.

Astfel, s-a făcut știre națională cât de mari sunt salariile în Primăria Timișoara! O abordare profesională, ar fi arătat că salariile în Primăria Timișoara sunt printre cele moderate, între primăriile comparabile și chiar mici în comparație cu ale altor structuri de administrație publică locală, cum ar fi Consiliul Județean Timiș. Dar, cum cititul este obositor pt unii –de aceea, ei au scris mult mai mult decât au citit, se poate deduce asta foarte ușor după ce scriu-, ”marii jurnaliști” n-au făcut un minim efort de documentare. Mi-ar fi plăcut să văd un tabel comparativ cu salariile în primăriile primelor zece orașe ale țării după populație, spre exemplu și în consiliile județene ale județelor corespondente. Dar, dacă s-ar fi făcut așa ceva, puteam vorbi de un act de presă, ori, acte de presă sunt prea puțini lucrători în domeniu –nu le spun jurnaliști, din respect pt ceea ce înseamnă să fii jurnalist!- apți să facă (e dătător de speranță, însă, că, totuși, mai sunt).

Știrea națională despre care am vorbit l-a avut în centru pe șoferul meu, șofer care câștigă, chipurile, 10000 lei pe lună. De fapt, în mână, câștigă 6500 lei pe lună. Nu puțin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun ”jurnaliștii” este că dl. Paraschiv -așa îl cheamă- nu câștigă acest salariu ca șofer, ci ca șef de serviciu în Poliția Locală, pt că eu, în loc să plătesc distinct un șofer, în situația în care timpul cât un șofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept șofer un șef de serviciu. Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta. Evident, eu aș avea dreptul, la cât e durata zilei mele de lucru –o durată ilegală, iată, eu mă autodenunț că încalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiș a și cerut ITM –îmi reamintesc și sunt convins că și dv. vă reamintiți, cu plăcere-, să mă sanționeze, să vedeți până unde se poate merge în România!-, aș avea dreptul, reiau ideea, să angajez un șef de serviciu și doi șoferi. Dar, fac economii, folosind drept șofer un șef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulțime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit și el, alături de mine!

P.S. Eu câștig circa 12 000 lei pe lună, nicidecum 17 000 lei!”, a notat Robu pe Facebook”, a scris Nicolae Robu pe reteaua de socializare.

UPDATE: Scrisoare deschisa adresata primarului Nicolae Robu.

Stimate domnule profesor universitar dr. Nicolae Robu,

Astazi ati demonstrat, din nou, ca limbajul de mahala a devenit ceva obisnuit in exprimarea dumneavoastra de zi cu zi. Intr-o postare isterica, pe o retea de socializare, v-ati permis sa jigniti jurnalistii opiniatimisoarei.ro care au prezentat salariile din primaria Timisoara, salarii care ar trebui sa fie cunoscute de toata lumea. Sa nu uitam, vorbim de bani publici obtinuti din taxele si impozitele platite de timisoreni. Nu intelegem de ce atata isterie pentru publicarea unor salarii brute care se pot obtine in conditiile legii 544. Nu intelegem de ce ati vrea sa le ascundeti.

V-ati permis, desi nimeni si nimic nu va da acest drept, sa ii jigniti din nou pe jurnalisti.
Ati sustinut ca jurnalistul opiniatimisoarei.ro ‘dezinformeaza, calomniaza, este fara minte si caracter’.

Agresivitatea si nesimtirea cuvintelor pe care le folositi nu ar trebui sa se regaseasca in exprimarea unui profesor universitar care se lauda cu numeroase diplome si doctorate. Tindem sa credem ca stresul cotidian si efortul intelectual care va subjuga va fac sa aveti asemenea iesiri usor necontrolate si care nu fac cinste unui primar de oras, cu atat mai putin unui profesor universitar.
Si, din pacate, nu este prima data.

Noi, jurnalistii opiniatimisoarei.ro, nu v-am jignit, nu v-am facut mincinos, desi cateodata in declaratiile publice ati nuantat adevarul, nu ne-am permis sa va facem ‘neispravit, incompetent sau penibil’. Desi, daca am tine cont de limbajul folosit de dumneavoastra…

Revenind la textuletul postarii dumneavoastra, va multumim ca ne dati dreptate. Va sugeram sa cititi cu mai mare atentie stirile scrise de jurnalistii opiniatimisoarei.ro, pentru ca nu sunt atat de greu de inteles. In materialul legat de salariile unor sefi din Primaria Timisoara se preciza foarte clar ca vorbim de salarii brute. Niciunde in textul articolului nu este vorba de salariul net. Suntem siguri ca la o a doua lectura a stirii va veti da seama si dumneavoastra.

Cat priveste sugestiile jurnalistice si propunerile de stiri sau abordari, lasati-ne pe noi sa ne facem politica editoriala.

Noi nu va invatam cum sa va conduceti primaria, cum si ce strazi sa asfaltati, sau cate semafoare sa puneti in oras. Dar ne putem permite sa aratam atunci cand gresiti. Folosind, spre deosebire de dumneavoastra, un limbaj civilizat, nu unul suburban, ‘penibil’.

De aceea, va cerem sa ii respectati pe jurnalisti, sa ii criticati daca spun neadevaruri, fara insa sa ii jigniti atunci cand nu va convine ceea ce scriu.

Va solicitam sa cereti scuze public echipei opiniatimisoarei.ro, sa recunoasteti ca ati folosit un limbaj necorespunzator si sa va abtineti ca pe viitor sa duceti dialogul, chiar si virtual, in zona suburbana care v-a devenit, in ultima perioada, atat de apropiata. Este pacat sa va confundati cu cei care graviteaza in acea zona.

Cu respect, echipa opiniatimisoarei.ro.

UPDATE: Pentru linistea primarului Nicoale Robu, opiniatimisoarei.ro face publice si salariile brute ale sefilor Consiliului Judetean Timis:

Calin Dobra, presedintele Consiliului judetean Timis – 16.313 lei brut
Traian Stancu, vicepresedinte Consiliul Judetean Timis – 14.500 lei brut
Roxana Iliescu, vicepresedinte Consiliul Judetean Timis – 14.500 lei brutInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 24comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Deci aceasta Roxana Iliescu ia 14.500 de lei pe luna si nu voteaza bugetul. Isi bate joc la propriu de oras. Pupaza din tei.

 2. Eu si sotul meu avem studii superioare. La ce oferta salariala ar trebui sa ne asteptam daca dorim sa ne angajam la Primaria Timisoara?

  11.000 de lei pt postul de sofer? Sotul meu are carnet de foarte multi ani. Oare nu poate candida si el la acest post ? Mentionez ca suntem viitori parinti si ca indemnizatiile dupa cum am vazut au inceput sa scada. O zi buna sa aveti!!

 3. Dca esti asa ” deosebit” lasa dracu primaria ca disperi un oras care nu este Bogsig

 4. Bine ca au salarii si se lauda singuri ca muncesc 14 ore pe zi,dar din 17 septembrie domnul primar nu reuseste sa faca un contract cu o firma sa schimbe becurile prin Timisoara.Eu stau pe Pavel Rotariu si nu avem lumina pe strada la nici un stâlp,î-l invit pe domn primar sa treaca seara sa vada cum circula lumea cu lanterne deoarece este bezna totala.Am facut deja 3 sesizari si la enel si la primarie dar degeaba. Timisoara capitala europeana.

 5. Ar tb cineva de la OFM sa ii fac o vizita acestui domn sofer, sa vedem fisa postului …. in fapt fisa posturilor ca se pare ca este superman soferul asta.

 6. Postul de sofer nu prevede studii superioare, deci degeaba are Vasile masterul. Ce inseamna sef servicii acces in cadrul politiei locale? Portar cumva? Cand multilateral dezvoltatul Vasile e pe teren cu primarul, cine-i tine locul in cadrul Politiei Locale? Tot un sef servicii acces?

 7. Lae, nu mai munci atat, pensioneaza-te! Cat despre salariile angajatilor primariei, in principiu, nu e nicio diferenta intre nesimtirea salariilor lor si cea a salariilor parlamentarilor. Cine e de vina? Noi, pentru ca acceptam asa ceva.

 8. Acest primar excentric, desi e PDL-ist, se comporta exaxt ca unul din PSD: uraste jurnalistii si face ce vrea el…pentru ca poate.

 9. Pai sa se autosesizeze cei de la ITM „Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta”
  . Imi doresc o opinie publica a acestei instituti.

 10. Cu ce se ocupa un sef al Serviciului de zi specializat si control acces in institutii ale Politiei Locale???

  Lenau proces, Badea Cartan proces, statuie in fata la Baroc proces, Cetate 2 pas, fonduri pt Clinica de Dermatologie pas, infrastructura CC21 pas, barci parcate, tramvaie rupte, gunoi in centru, bezna in centru.

  Un handicapat, cu tot cu orele lui suplimentare.

 11. Timpul de munca este reglementat clar in legislatie si exista un numar maxim de ore suplimentare pe luna. Itm trebuie sa amendeze primaria pentru exploatarea primarului si a sefului de la controlull acceaului.

 12. De acord, d-le primar , ca munciti mult, la fel si acest Vasile, sofer emerit! Si totusi indecent de mari salariile dv-stra, ale tuturor din administatia publica, alesi sau numti. Ca sa nu mai vorbim de parlamentari, ale caror venituri sunt nu indecente, ci NESIMTITE. Ar trebui sa fie o limita nationala a salariilor: de câte ori mai mare salariul maxim fata de cel minim. Prin tari civilizate limite este de maxim 3 ori. Tinând cont de nivelul de trai din România, nu ar trebui sa fie nici macar dublu!
  Pentru toti cei care presteaza un serviciu, limite ar tebui sa existe. Limite de revenit si de bun simt. Dar se pare ca atunci când vorbim de bani, orice limita a bunului simt dispare, chiar si a celui mai harnic si onest primar! Aveti doar tinta salariile cele mai mari din breasla, pe care tindeti, fara scrupule, sa le egalati sau sa le depasiti.
  Asta este de când lumea, cel satul nu crede pe cel flamând, de parca ar avea sapte guri. Stiu, ca în cazul fericit ca o sa ma cititi, nu veti fi de acord, dar va împiedica doar lipsa lipsa de obiectivitate si dorinta de avea cât mai multi bani.
  Iar pe acei jurnalisti care au informat corect opinia publica despre cum sunt gestionati banii publici pe salarii nesimtite, nu aveti nici un drept sa-i acuzati, ei îsai fac doar datoria. Prin atitudi de acest gen, pierdeti mult în ochii celor care v-au ales si a celor care apreciaza ceea ce faceti.

 13. E nemipomenit ce spune un profesor universitar uns cu toate alifiile. Daca Vasile a facut masteratul in „privata”, in timp ce era si politist, surprinderea mea e cum de n-a luat 10,00(?!). La ce se intampla in invatamant, pentru valoarea lui Vasile, si 10,00 este prea putin. El este valorificat la maximum!!! El, Vasile, este fanatic dupa munca . Merita mai mult, nu fiti rautaciosi. Iar din acest punct de vedere intre liberali(pdlisti) si psdisti nu-i nicio diferenta. Acum va dati seama de ce un tanar normal la cap nu sta in cloaca asta? El n-are nicio sansa! Doar daca linge pe unul sau pe altul pana „se ajunge”.

 14. se munceste mult la primarie. de exemplu impozitele nu se puteau plati intre 15dec si 15ian. Erau la munci prin austria atunci.

 15. Hai sa i aplaudam si sa ne mândrim cat suntem de prosti cand ii votam!! Oare, de ce nicio reacție din partea noastră? Intr o lume normal acestor idioți din primărie le ar fi frica sa mai iasă pe statală.

 16. Bai, nea Robule, matale chiar ne crezi prosti? Pai ute, iti fac acuma un calcul de te ca*i pe tine. Primarul municipiului München, adica Miuhen pentru matale, are un salar brut de 11.900 de coco. La cursul uilei vreo 55.335 de RON brut. Acuma eu nu vreau sa supar populatia orasului meu natal dar München e o cu totul alta poveste decit Timisoara. Si aici eu nu ma refer numai la puterea economica. Acuma hai sa comparam salarul primarului din München cu al tau pentru ca la capitolul eficienta si oricum pierzi dinstart. Cu 16.313 brut tu stai destul de bine ne mai tinind cont ca tu nu ai rezista la ritmul de munca unui primar de „afara”. Si bai nene, daca tu lucrezi 14 ore pe zi asa cum zici, unde dracu mai ai timp sa te pregatesti si pentreu cursurile de la universitate, bai honoris caza din Franta, ca nu inteleg. Tu nu dormi, nu maninci, nu te ca*i? Si zi mai la soferu ala al tau sau carator de servieta cu masterat, portar de primarie sau ce dracu ii, sa-si plateasca odata amenda aia pentru circulatie ilegala pe linia de tramvai ca vad ca are de unde.

  • Complectare la ce spune Petre: în tari civilizate, democratice, este o limita de ore de munca; pentru ca dupa prea multe ore, 8-10, eficienta scade si se va vedea în rezultatul muncii: ori ineficienta, vezi lipsurile reprosate primarului si serviciilor sale, ori pierdera simtului realitatii, ceea ce este si mai grav ( ca sa nu mai vorbim de bunul simt).
   Asa ca lasati-o mai moale cu orele suplimentare, ca dati de alte belele cu legea, pe care sunteti primul obligat sa o respectati.

 17. Am ramas fara cuvinte la ce aberatii ies din Primaria Timisoara…..doamne fereste !!!!

 18. Poate ca are si comision din amenzile pe care le aplica politia locala …….ca prea stau la panda in ultimul timp ce spuneti dl.primar stiti ceva…..

 19. Eu prestez la RATT ,FĂRĂ SALARIU ,de o lună de zile , (fără acea mizerie de salariu ), îmi este greață de „gratuitățile ” primăriei ( dacă nu le poți susține nu le acorda ) de conducerea tiranică a RATT și de tot ce ține de primăria asta care trăiește într-o lume paralelă care nu se intersectează cu lumea noastră niciodată . RUȘINE , RUȘINE , RUȘINE !

 20. Pai si Robu are aproape cat primarul din Munchen . 16 700 lei de la PMT 17 300 lei de la Politehnica si am auzit ca are indeminizatie si de la ceva Academie vreo 8 000. Deci e aproape de primarul din Munchen?

 21. Peste tot se discuta si se negociaza SALARIUL BRUT. Diferenta dintre brut si net este tot a salariatului si acopera contributiile pentru pensie, sanatate somaj, etc. Primarul stie foarte bine acest lucru dar foloseste salarul net deoarece suma este mai mica…. In curand va folosi Euro si atunci salarul este doar de 2400 Euro net.

  Vasile soferu daca are masterat de ce nu lucreaza in domeniu si de ce lucreaza ca sofer?

  Ar fi bine sa se publice si ce masterat are soferul Vasile cand a fost obtinut si in ce domeniu.
  Poate ceva facut la seral sau prezenta redusa la UPTV sub co-ordonarea lui Robu!!!

 22. Sa va mance viermii, pe toti, incepand cu tine, nebun nenorocit. Munceste? Are studii superioare? Pai mai, nenorocitule, si muncesc si am studii superioare, dar nu trec de 2000lei net pe luna. Aveti salarii astronomice pentru saracia asta de tara si nu faceti nimic, indiferent de partidul politic. Sa va vad pe toti, dupa Ceausescu, gunoaielor!

 23. Gunoiule.esti o scursura a societatii…primar scelerat