Noutati :

NASA vrea o baza spatiala pe Luna, drept un avanpost pentru explorarea planetei Marte

15 februarie, 2012 - 10:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Agentia Spatiala Americana a format deja o echipa al carei obiectiv principal este acela de a cladi o baza care se va numi Earth-moon libration point 2 (EML-2).

NASA a anuntat ca amplasand o statie de cercetari pe astrul lunar, vom obtine un avanpost pentru explorarea spatiala, incluzand aici mult asteptata explorare a planetei Marte, potrivit www.descopera.ro.

Pentru realizarea acestui ambitios deziderat, NASA va folosi cele mai puternice sisteme de lansare si transport spatial din dotarea sa, respectiv Space Launch System si Lockheed Martin Orion Multi-Purpose Crew Vehicle.

Conform unui document oficial remis de Lunar University Network for Astrophysics Research Centre (LUNAR) Centre de la Universitatea Colorado din Boulder, baza EML-2 se va constitui intr-un avanpost pentru astronauti, care vor reusi astfel sa calatoreasca prin spatiu pe o distanta cu 15% mai mare decat cea parcursa de membrii ultimei misiuni spatiale Apollo.

Este o realizare extrem de interesanta si importanta atat din punct de vedere stiintific, cat si din punct de vedere al istoriei explorarilor spatiale. Conceptul misiunii noastre este unic si ofera posibilitatea unor activitati in premiera, care se vor desfasura in afara orbitei planetei noastre„, declara Jack Burns, directorul LUNAR.

Timp de peste un an, cercetatorii din cadrul LUNAR au colaborat cu specialistii care activeaza in compania Lockheed, pentru a gasi cele mai eficiente mijloace pentru incheierea cu succes a acestui ambitios proiect.

Misiunea va oferi o baza pentru navetele de tip Orion si va ajuta cercetatorii sa studieze efectele radiatiei cosmice, precum si al radiatiei solare, asupra echipajului uman in conditiile protectiei oferite acestora de echipamentele moderne cu care sunt dotate navetele Orion.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...