Noutati :

Monica Grigore Althamer, ingerul pazitor al pacientilor sfidati de sistem, de la Timisoara – secretar de stat in Ministerul Sanatatii!

7 iulie, 2016 - 10:02 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. S-a facut inca un pas spre insanatosirea celui mai bolnav sistem din Romania, cel medical. Monica Grigore Althamer, din Timisoara, unul dintre cei mai curajosi aparatori ai pacientilor cu afectiuni severe din Romania, care lupta de ani buni pentru drepturile lor, a fost numita astazi secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Este un castig enorm pentru noi‘, spun cei care au cunoscut-o, fie la Timisoara, fie in alte spitale din Romania, intrucat, prin munca ei neobosita si voluntara a reusit sa salveze o multime de oameni, in special copii.

De altfel, anul trecut, Monica Grigore Althamer a fost declarata de revista Avantaje drept ‘Femeia anului 2015’ la categoria Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului.

Dupa zile si nopti petrecute in spitale, adeseori la capataiul celor pe care razboiul nedrept pentru respect i-a pus in genunchi, tanara de 38 de ani le-a fost un adevarat sprijin si un izvor nesecat de darzenie.

Am fost si voi ramane un voluntar. Da, adeseori cand se vorbeste despre voluntariat in presa, in carti, totul este invaluit in cuvinte frumoase, in culori pastel, care ‘deseneaza’, intrucatva, bucuria de a darui. Eu insa ma smulg din mijlocul acestor cuvinte, ma arunc in valtoare si plang contra curentului, injur cu putere, urlu din toti rarunchii de furia neputintei… Da, trantesc si telefoane de pereti, adeseori acuz, judec cu patima, cu inima de om, de frate, de sora, de parinte, si ii cer socoteala lui Dumnezeu pentru prea multa suferinta ce-mi este dat sa o indur printre aceia fata de care a fost pierdut respectul unui sistem care ar trebui sa ii slujeasca. Si mai sunt cumva, sufar de un optimism de-a dreptul nebun, ce ma mana mereu mai departe, ce ma face sa cred in imposibil, ce ma indeamna sa sfidez eu la randu-mi orice pronosticuri, orice statistici sau verdicte„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Monica Grigore Althamer.

Din pozitia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Monica Grigore Althamer va aduce un suflu nou in sistem avand in vedere ca este primul reprezentant al pacientilor ajuns intr-o astfel de pozitie.

Asta a fost activitatea mea de pana acum si asa va ramane. Sunt omul lor, al pacientilor. Indiferent unde as lucra. Am fost si sunt voluntar al mai multor asociatii, m-am ocupat indeosebi de pacientii cu afectiuni severe, oncologice. Am fost si vor ramane langa ei„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Monica Grigore Althamer.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...